Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019


Εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  και του νέου προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03/11 στις 12:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Στις 10:30 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς και στις 11:30 θα τελεσθεί Αρτοκλασία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, προσκύνηση ιερού σεβάσματος του Αγίου Πορφυρίου.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος στο Δημοτικό Θέατρο, θα ακολουθήσει παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα από την Ερωφίλη, την Αρχοντούλα Ραζέλη και το συγκρότημα «Σμύρνα».

………………………………………………………………………………………….

Συνέρχεται από την Δευτέρα 4 έως και την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Συνοδικό Μέγαρο υπό την  προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

………………………………………………………………………………………….

Στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ την Κυριακή 03/11 το πρωί.

………………………………………………………………………………………….

Το Ημερολόγιο –Αγιολόγιο 2020 του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» κυκλοφορεί και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό με αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρόνων από την οσιακή κοίμησή του.

Με καλαίσθητη και υψηλής ποιότητας εμφάνιση, το αφιέρωμα στον Άγιο του περασμένου αιώνα, περιλαμβάνει αποσπάσματα από το βιβλίο του Αρχιμ. Ανανία Κουστένη «Λόγοι για τον Άγιο Νεκτάριο».

Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει, κείμενο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την προσφορά του Ραδιοφωνικού Σταθμού και αναλυτικά το πρόγραμμα για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Θα βρεί, επίσης, χρηστικές πληροφορίες για το πολυσχιδές ιεραποστολικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Παρατίθεται το Αγιολόγιο του 2020, το οποίο περιέχει τα Αποστολικά και ευαγγελικά αναγνώσματα των Κυριακών του έτους, την εικόνα του εορτάζοντος Αγίου με τον βίο του συνοπτικά, αγιογραφικά αποσπάσματα και πατερικά αποφθέγματα, τις καθιερωμένες νηστείες της Εκκλησίας μας και την Εωθινή προσευχή.

Το Ημερολόγιο-Αγιολόγιο του Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» μπορείτε να το προμηθευτείτε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 03/11 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς , από τα γραφεία του Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» ( τηλ. 210-4118602 και 210-4118640) και από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (τηλ. 210-4122625).

………………………………………………………………………………………….

Με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, πανηγυρίζουν  σήμερα  Παρασκευή 01/11 οι Ιεροί Ναοί Αγίων Αναργύρων Καραβά, Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως και Αγίων Αναργύρων Τζανείου Νοσοκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Σήμερα θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες ως εξής:

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων  Καραβά , στις18:00 θα  ψαλούν μεθέορτος εσπερινός και  Ιερά Παράκληση. Στο Ναό τίθενται σε προσκύνηση ιερά λείψανα των Αγίων Αναργύρων.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως, στις 17:30 θα ψαλούν ο εσπερινός και η Παράκληση.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Τζάνειο Νοσοκομείο, στις 17:30 θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση.

………………….……………………………………………………………………

Το ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος εκ Κερκύρας θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς από την Δευτέρα 04/11 στις 17:00 όπου θα πραγματοποιηθεί  η υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ έως τις 11/11. Κάθε ημέρα θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες . Το πρωί η Θεία Λειτουργία, στις 17:00 ο Εσπερινός και η Παράκληση στον Άγιο και το βράδυ στις 21:00 ιερά αγρυπνία.

…………………………………………………………………………………………

Το ιερό λείψανο της αριστεράς χειρός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς  από 14-24 Νοεμβρίου. Η υποδοχή θα γίνει την Πέμπτη 14/11 στις 12:00 στον αύλειο χώρο του Ναού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

………………………………………………………………………………………….

Αιμοδοσία διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς την Κυριακή 03/11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Όπως σημειώνει σε εγκύκλιο σημείωμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ: «Είναι καθήκον μας ως χριστιανών ,να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Αρχηγού και Τελειωτού της πίστεώς μας Ιησού Χριστού, ο οποίος έδωκε το Τίμιον Αίμα Αυτού ‘λύτρον αντί πολλών’ δια την σωτηρίαν μας».

………………………………………………………………………………………….

Η Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους οργανώνει εκδήλωση για την έκδοση «Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής. Επιστολές και ποιήματα. Εξήντα χρόνια από την κοίμησή του» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 04/11 στις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα μιλήσουν:

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Γέροντας Εφραίμ,

Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τον Γέροντα Ιωσήφ.

Δελτία εισόδου διανέμονται από σήμερα Παρασκευή 01/11 στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

Πανηγυρίζει, το παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας. Σήμερα 01/11 στις 17:00 θα ψαλεί μεθέορτος εσπερινός. Θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά που φυλάσσεται στο Ναό.

………………………………………………………………………………………….

Πανηγυρικά τιμάται η μνήμη της Αγίας Ελένης της Σινωπίτιδος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  Πειραιώς όπου σήμερα 01/11 στις 17:00 θα ψαλούν ο μεθέορτος  εσπερινός και η Παράκληση στην Αγία Ελένη. Στις 20:00 θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.

Θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας.

………………………………………………………………………………………….

Η ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς  οργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά το τρίμηνο πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει», μία προσπάθεια για την ενίσχυση της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης των μελών της εκκλησίας. Πρόκειται για  δράσεις σε συνδυασμό με τη λατρευτική ζωή της ενορίας.

Σήμερα 01/11 στις 19:30 θα γίνει αφιέρωμα στο νεώτερο Πειραιά με ομιλητή τον ιστορικό ερευνητή Στέφανο Μίλεση.

……………………………………………………………………………………….

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Περιστερίου σήμερα Παρασκευή 01/11 στις 18:00.

…………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν απόψε Παρασκευή 01/11 στους Ιερούς Ναούς:

  • Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.
  • Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας 21:00.
  • Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων 20:00.
  • Αγίων Ακινδύνων στο δήμο Αγίων Αναργύρων 21:30.
  • Στην ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης 21:00.

………………………………………………………………………………………….

Εορτάζει το Σάββατο 02/11 ο Ιερός Ναός Αγίων Ακινδύνων του δήμου Αγίων Αναργύρων και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες σήμερα Παρασκευή 01/11 το απόγευμα και το Σάββατο 02/11 το πρωί.

………………………………………………………………………………………….

Η Παράκληση στην Αγία Ξενία εκ Καλαμών θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς σήμερα Παρασκευή 01/11 στις 19:00.

………………………………………………………………………………………….

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς το Σάββατο 02/11 στις 21:30.

………………………………………………………………………………………….

Με την ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, θα τελεσθεί πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός στο παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας το Σάββατο 02/11 στις 17:00. Την Κυριακή 03/11το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 17:00 θα ψαλεί μεθέορτος εσπερινός με την Παράκληση του Αγίου. Κατά τις Ιερές Ακολουθίες θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου.

………………………………………………………………………………………….

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η εορτή της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Ταμπουρίων όπου φυλάσσεται ιερό λείψανο του Αγίου. Το Σάββατο 02/11 στις 18:00 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και την Κυριακή 03/11 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 17:00 θα ψαλεί μεθέορτος εσπερινός.

………………………………………………………………………………………….

Η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας θα τιμήσει πανηγυρικά την μνήμη του Πολιούχου της, Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, το ιερό σκήνωμα του οποίου φυλάσσεται στον ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού Νέας Ιωνίας το Σάββατο 02/11 στις 18:00 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός και την Κυριακή 03/11 το πρωί θα τελεσθεί πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο. Στις 17:30 θα ψαλεί μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου. Ο πανηγυρικός Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία».

…………………………………………………………………………………………

Η εορτή της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου θα τιμηθεί πανηγυρικά και στους ιερούς Ναούς:

  • Αγίου Γεωργίου Νικαίας.
  • Αγίου Γεωργίου Ταύρου.
  • Αγίου Γεωργίου Παπάγου.
  • Αγίου Γεωργίου στα Γλυκά Νερά Αττικής όπου την Παρασκευή 01/11 στις 17:30 θα γίνει η υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού το οποίο θα παραμείνει προς προσκύνηση έως τις 03/11 στις 20:00.

Θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες το Σάββατο 02/11 το απόγευμα και την Κυριακή 03/11 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή 03/11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος.

………………………………………………………………………………………….

Πανηγυρίζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κηπουπόλεως όπου θα τελεσθούν τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος παλαιού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Το Σάββατο 02/11 στις 17:00 θα γίνει η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου και στη συνέχεια θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός. Την Κυριακή 03/11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή των εγκαινίων και  τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις 20:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

………………………………………………………………………………………….

Τελούνται την Κυριακή 03/11 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Μελισσίων. Το Σάββατο 02/11 στις 17:00 ψαλεί ο Εσπερινός των εγκαινίων και το πρωί της Κυριακής 03/11 θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας τίθεται σε προσκύνηση η ιερά εικόνα της Παναγίας «Ρίζα του Ιεσσαί» έως τις 04/11.

………………………………………………………………………………………….

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας διοργανώνει τριήμερο συνέδριο από 1-3 Νοεμβρίου  προς τιμήν του Αγίου νεομάρτυρος Ιακώβου του εν Δερβεκίστη και των μαθητών και συμμαρτυρησάντων, Αγίου Ιακώβου του διακόνου και του Αγίου Διονυσίου του Μοναχού. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις του Αγρινίου και του Θέρμου.

………………………………………………………………………………………….

Αιμοδοσία θα διενεργηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο δήμο Αγίου Δημητρίου το Σάββατο 02/11 και την Κυριακή 03/11 το πρωί.

………………………………………………………………………………………..

Το θέμα «Οι Πειραιώτες κατά την περίοδο της Κατοχής. Οι καθημερινές μάχες των αμάχων» θα αναπτύξει ο ιστορικός ερευνητής, Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς Στέφανος Μίλεσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς το Σάββατο 02/11 στις 18:30.

………………………………………………………………………………………….

Η μνήμη του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη θα τιμηθεί πανηγυρικά στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Βαπτιστού Ρέντη με την Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί την Κυριακή 03/11 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Η ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα θα τιμηθεί πανηγυρικά στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πλάκας με την Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί την Κυριακή 03/11 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Περάμου την Κυριακή 03/11 στις 20:30.

………………………………………………………………………………………..

Η ιερά εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας της Κουκουζέλισσας από τον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας Νέας Κίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός) Περιστερίου από την Κυριακή 03/11 στις 17:00 όπου θα γίνει η υποδοχή  έως τις 11/11. Στο Ναό θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Ταξιάρχεια 2019».

……………………………………………………………………………………….

Αιμοδοσία θα διενεργηθεί την Κυριακή 03/11 το πρωί στους Ιερούς Ναούς:

  • Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Νικαίας.
  • Αγίου Διονυσίου Ιλίου.

………………………………………………………………………………………….

Την Κυριακή 03/11 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

  • Ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Γανωτής θα μιλήσει για τις σχέσεις των συζύγων ως προϋπόθεση υγιούς πνευματικής ανατροφής των τέκνων στις 10:30 στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μάτι στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει το σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη».
  • Με θέμα «Οικογένεια: Ώρα μηδέν» θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου στις 18:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλίμου.
  • Ο Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης θα μιλήσει με θέμα «Το Ευαγγέλιο και ο Ευαγγελισμός» στις 11:30 στο Σύλλογο ‘Βαπτιστής’ (Εθνικής Αντιστάσεως 103 στον Άγιο Δημήτριο) και στις 19:00 στην αίθουσα του Συλλόγου στο Μοναστηράκι (Χριστοκοπίδου12).
  • Για την χρήση και κτήση του πλούτου θα μιλήσει ο θεολόγος-κοινωνιολόγος Βασίλειος Τσούπρας στις 18:30 στο Σύλλογο «Ἐπάλξεις» (Ζήνωνος 3 στην Ομόνοια).
  • Ο θεολόγος Μανώλης Μελινός θα μιλήσει το πρωί κατά την Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Περάματος.
  • Η ιστορικός Ειρήνη Σαρίογλου θα μιλήσει στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων.
  • «Τα βιώματα των Ποντίων γίνονται ιστορία» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών στις 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεών της.

…………………………………………………………………………………………

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού διοργανώνουν εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση την Κυριακή 03/11 με γενικό θέμα «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης».

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε άντρες και γυναίκες στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού από τις 10:00-14:00.

Πληροφορίες:210-6511821.

…………………………………………………………………………………………

Την προσεχή ΚΥΡΙΑΚΗ 3/11/2019 στα εξής Τμήματα της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΓΟΝΕΩΝ «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες :

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Χαλανδρίου 14
6.00 μ.μ.
Ομιλία από τον Θεολόγο κ. Θεόδωρο Χαλκιόπουλο με θέμα :

Ἡ μυστική δύναμη του λόγου του Θεού
Θά προηγηθεί Αγιασμός.

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ἁγ. Αναργύρων 9
5.30 μ.μ.
Ομιλία από τον Θεολόγο κ. Κωνσταντίνο Σαββίδη μέ θέμα :
« … Ἐάν τό ἅλας μωρανθῆ …»
Θα προηγηθεί Ἁγιασμός.

ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Χρ. Σμύρνης 130
5.00 μ.μ.
Ὁμιλία ἀπό τόν Θεολόγο κ. Ἠλία Νικολάρα μέ θέμα :

Οι άγιοι Ανάργυροι, πρότυπα αγάπης προς τόν πλησίον.

ΝΙΚΑΙΑΣ
Καισαρείας 134
5.00 μ.μ.
Ομιλία από τόν Θεολόγο κ. Ἀβραάμ Κοκάλη μέ θέμα :
Ἀκούν καί βλέπουν οι νεκροί ;

ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ
Τρώων 2
5.00 μ.μ.
Ομιλία από τον Θεολόγο κ. Ἀνδρέα Παπαδόπουλο μέ θέμα :
Ὁ Αετός της Τραπεζούντας.

ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Κορυτσάς 2
5.00 μ.μ.
Ομιλία από τον Θεολόγο κ. Γρηγόριο Δίνα μέ θέμα :
Αγάπη, τό οξυγόνο της ζωής μας.

………………………………………………………………………………………….

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη θα τιμηθεί πανηγυρικά στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μελισσίων και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Κυριακή 03/11 το απόγευμα και την Δευτέρα 04/11 το πρωί και θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου.

………………………………………………………………………………………….

Ιερά αγρυπνία με την Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου  θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Άνω Κυψέλης την Δευτέρα 04/11 στις 20:00.

…………………………………………………………………………………………

Την Δευτέρα 04/11 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

  • Ο Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης θα παρουσιάσει το θέμα «Το Ευαγγέλιο και ο Ευαγγελισμός» στις 18:00 στην αίθουσα επί της οδού Ελευθερίας 1 στο Πέραμα.
  • Με θέμα «Η παραβολή του σπορέα» θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.
  • Στην αίθουσα της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως ( Κάνιγγος 10 στην Αθήνα) στις 18:30 θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χάας με θέμα «΄Αγιος Ιωάννης ο Ελεήμων ο Βασιλεύς και Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων ο Πατριάρχης. Οι δύο συνονόματοι Άγιοι ως πρότυπα πολιτικής και εκκλησιαστικής πατρότητος».
  • Το θέμα «Αναγεννητική ιατρική, βιολογικές θεραπείες και ρομποτική χειρουργική. Η τεχνολογία συναντά την ιατρική» θα αναπτύξει ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Σκάρπας στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βύρωνος.
  • Για την εισβολή του Βουδισμού στη Δύση θα μιλήσει ο Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης στις 17:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών.
  • Το θέμα «Ο Χριστός των Μαρτύρων του Ιεχωβά» θα αναπτύξουν η κ. Σοφία Χασιώτου και ο κ. Βάιος Πράντζος στις 19:30 στην αίθουσα του ορθοδόξου Μακεδονικού Παρατηρητηρίου στην οδό Αγίας Σοφίας 3 στη Θεσσαλονίκη.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου θα τεθεί σε προσκύνηση αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Εσφαγμένης εκ της Ιεράς  Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 05/11 στις 18:00. Την ιερά εικόνα θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ. Στις 18:30 θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός και στις 20:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία υπό του Γέροντος Εφραίμ.

………………………………………………………………………………………

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί την Τρίτη 05/11 το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού (20:30).

………………………………………………………………………………………….

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού την Τρίτη 05/11 στις 17:00.

………………………………………………………………………………………….

«Το όραμα της αγιότητας» είναι το θέμα της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει ο θεολόγος Ιωάννης Αγγελόπουλος την Τρίτη 05/11 στις 18:30 στην αίθουσα του «Πειραϊκού Φάρου» (Πραξιτέλους 173 στον Πειραιά).

………………………………………………………………………………………….

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς (στο Μικρολίμανο) την Τετάρτη 06/11 στις 17:00.

……………………………………………………………………………………….

στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 18:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

Κάθε Δευτέρα τελούνται στις 18:00 ο εσπερινός και η Παράκληση  της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας με ειδική ευχή υπέρ ατέκνων ζευγαριών.

Κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται ιερό ευχέλαιο.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελούνται ο εσπερινός και η Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο τους.

………………………………………………………………………………………….

Ασθενείς συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται και χρειάζονται επειγόντως αίμα. Όποιοι μπορούν να βοηθήσουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς του Ρ/Σ μας 210-4118602 και 210-4118640.

………………………………………………………………………………………

Η «Πειραϊκή Εκκλησία» γνωστοποιεί ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη εκστρατεία προσηλυτισμού από την Αμερικανική Φυλλαδική Εταιρεία «Σκοπιά» των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς  εφιστά την προσοχή  έτσι ώστε  οι πιστοί να μην πέσουν θύματα των κακοδοξιών της χιλιαστικής αίρεσης η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστιανισμό. Με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε εγκύκλιο σημείωμά του – μεταξύ άλλων – αναφέρει τα εξής:

«Ὁι Ιεχωβάδες ή Αμερικανική Φυλλαδική Μετοχική Εταιρεία «Σκοπιά του Πύργου» των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά, υιοθετεί πλήθος καταδικασμένων αιρέσεων κατά της Παναγίας μας, των Αγίων μας, των ιερών Μυστηρίων, του Τιμίου Σταυρού, των Αγίων εικόνων, κυρίως όμως για το θεανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού, μεταξύ των οποίων του αιρεσιάρχη Αρείου τον οποίο κατεδίκασε η Α΄Οικουμενική Σύνοδος το 325 και του άραβα εμπόρου Μωάμεθ κατά τον 6ο και 7ο αιώνα οι οποίοι βλασφημούσαν διδάσκοντας επινοήσεις του αρχεκάκου διαβόλου, ότι ο ενσαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού ήταν κτίσμα και όχι αληθινός Θεός.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς έχει κυκλοφορήσει δύο κατατοπιστικά έντυπα για την φοβερή παναίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, όπου βέβαια διαχωρίζει μεταξύ της αιρέσεως και των οπαδών –θυμάτων της, για τους οποίους πρέπει συνεχώς να προσευχόμαστε με πολλή αγάπη, να τους λυτρώσει ο Θεός από τα δίχτυα του Διαβόλου και της φοβερής αυτής κακοδοξίας που οδηγεί μαθηματικά στην απώλεια» καταλήγει στο εγκύκλιο σημείωμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

………………………………………………………………………………………

Το Κέντρο Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς λειτουργεί φέτος για τριακοστή χρονιά και δέχεται μικρούς και μεγάλους με θέληση και ζήλο να διδαχθούν την ιερή τέχνη της τοιχογραφίας και των φορητών εικόνων. Καταξιωμένοι Αγιογράφοι διδάσκουν ελεύθερο σχέδιο, χρώμα, σύνθεση, εικόνες και ψηφιδωτά.

Παραδίδονται, επίσης, μαθήματα ζωγραφικής για μαθητές από Β’ Δημοτικού έως Β’ Γυμνασίου.

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά 18:00 – 21:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακή) και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210 45 36 204.

……………………………………………………………………………………

Στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  διδάσκονται όλα τα  μουσικά όργανα κλασσικής, σύγχρονης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής. Υπάρχουν τμήματα μουσικής προπαιδείας, ανώτερα θεωρητικά, θεωρητικά ευρωπαϊκής, παρέχεται η δυνατότητα προετοιμασίας για μουσικά πανεπιστήμια, ενώ λειτουργούν χορωδία και ορχήστρα. Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Παράλληλα λειτουργεί και φέτος η αναγνωρισμένη από το κράτος  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Πληροφορίες δίνονται στο 2130257007. Η διεύθυνση είναι Μπούρμπαχη 24 , πλησίον Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πειραιώς.

………………………………………………………………………………………

Στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς λειτουργούν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στοχεύουν αφενός στο να προσφέρουν γνώσεις και τρόπους μάθησης, αφετέρου να εμφυσήσουν στους μαθητές την ελληνορθόδοξη παιδεία, που στοχεύει στην ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους.

Διαθέτουν σύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας αλλά και εργαστήρια.

Πληροφορίες:210 4610915.

………………………………………………………………………………………

Στην Έκθεση Εκκλησιαστικών ειδών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο κέντρο του Πειραιά (Κολοκοτρώνη 85) φιλοξενούνται συλλεκτικές εκδόσεις και προϊόντα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους. Θα βρείτε επίσης αγνό παρθένο ελαιόλαδο, βότανα, μέλι και κρασί βιολογικής παραγωγής, θυμίαμα, αγνό σαπούνι και προϊόντα περιποίησης. Για παραγγελίες 210-4124726.

………………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 4125619.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών θα τελεσθούν την Πέμπτη 07/11 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου 20:00.(προσκύνηση λειψάνου Αγίου Νεκταρίου).

Αγίου Γεωργίου Περάματος 19:00.

Στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα 20:00.

…………………………………………………………………………………………

Πανηγυρίζουν την Παρασκευή 08/11 επί τη μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών οι Ιεροί Ναοί:

Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς θα τιμηθεί πανηγυρικά η εορτή της αναμνήσεως του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού εναντίον των Λατίνων με το ακόλουθο πρόγραμμα: Το Σάββατο 9/11 στις 18:30 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Την Κυριακή 10/11 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Χειρός του Αγίου.

………………………………………………………………………………………

Αιμοδοσία θα διενεργηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο δήμο Αγίου Δημητρίου το Σάββατο 09/11 και την Κυριακή 10/11 το πρωί.


Visits: 32


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο