Δήμος Θεσσαλονίκης: Αναχώρησε το πρώτο μέρος της Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τους Συνανθρώπους μας στην Ουκρανία (ΦΩΤΟ – VIDEO)


Αναχώρησε από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το πρώτο μέρος της Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την Ουκρανία.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκέντρωση βοήθειας είχε Ανακοινώσει στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η πομπή, θα αποτελείται από δύο πούλμαν και ένα βανάκι με προορισμό δύο Πόλεις της Ουκρανίας, το Λβίβ και το Τσερνίβτσι.

Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για Δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, η ανταπόκριση των Πολιτών, των Φορέων και των Εταιρειών στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι συγκινητική.

Αναχώρησαν τα πρώτα διακόσια δέματα, ενώ η Συλλογή Ανθρωπιστικής Βοήθειας, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ουκρανικό Προξενείο και τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου, συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση των ειδών συνεχίζεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου. Οι Πολίτες, οι Φορείς ή οι Εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να παραδίδουν τη Βοήθεια στο Δημαρχείο καθ’ όλο το 24ωρο.

Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, κ.ά.)
– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
– Παπλώματα και κλινοσκεπάσματα
– Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)
– Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα
– Είδη ατομικής υγιεινής
– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας
– Κονσέρβες
– Δημητριακά, παξιμάδια

Για πληροφορίες σχετικά με τη Συλλογή της Ανθρωπιστικής Βοήθειας μπορείτε να απευθύνεστε στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για Δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, στα τηλέφωνα 6955 511.547 και 2313 317.155 ή στο τηλεφωνικό κέντρο 2313 317.809.

Πηγή: grtimes.gr

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο