Γέρων π. Χριστοφόρος Ιβηρίτης στην Pemptousia TV: “Μένουμε άναυδοι μπροστά στην Πίστη του Λαού προς την Παναγία..” (VIDEO)


Για την Έλευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Άξιον Εστί μίλησε ο Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους Γέρων π. Χριστοφόρος Ιβηρίτης σε Συνέντευξη που παραχώρησε στον Ιερομόναχο π. Γεννάδιο, Αρχισυντάκτη του Διαδικτυακού Περιοδικού Πεμπτουσία

Ο Γέροντας π. Χριστοφόρος αναφέρεται στον πιστό Λαό, στην αθρόα συμμετοχή, αλλά και την πολύωρη αναμονή του κόσμου και ιδιαίτερα των Νέων που περιμένουν καρτερικά επί ώρες για να Προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα.

Νιώθουμε συγκίνηση και παίρνουμε και εμείς δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γέρων π. Χριστοφόρος.

Παρακολουθείστε ένα Απόσπασμα της Συνεντεύξεως που θα προβληθεί την ερχόμενη Εβδομάδα από την pemptousia tv :

Ο Γέρων π. Χριστοφόρος Ιβηρίτης αναφέρει επίσης πως η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί εκομίσθη στην Μητρόπολη Αθηνών με αφορμή την Επέτειο των 200 Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και εφόσον το επέτρεψαν φέτος οι Συνθήκες λόγω Πανδημίας του Κορωνοϊού. Ωστόσο τονίζει πως πρόκειται για αίτημα του Λαού, που όπως είπε έχει ανάγκη να Προσκυνήσει την Παναγία και να τονώσει το Θρησκευτικό του αίσθημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: ” Όταν προσκυνούν την Παναγία νιώθουν ένα πνευματικό άγγιγμα” γι’ αυτό και καθημερινά η προσέλευση του κόσμου αυξάνεται και μάλιστα χθες που ο Καθεδρικός Ναός έμεινε όλη τη νύχτα ανοιχτός οι άνθρωποι που δεν σταμάτησαν να προσέρχονται περίμεναν καρτερικά μέχρι και 6 ώρες, ενώ δεν έλειψαν και περιστατικά λιποθυμίας…

Visits: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο