Βοήθεια από το Πατριαρχείο Σερβίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές


Την πάσχουσα αγάπη του και την υποστήριξή του στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Ελληνικό Λαό εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, απευθυνόμενος με Επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές από τις οποίες οι άνθρωποι υποφέρουν εδώ και μέρες, βλέποντας να χάνεται η περιουσία πολλών ελληνικών οικογενειών, της Εκκλησίας και του Κράτους, ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να μεταφέρει στον κλήρο και τον αδελφό Ελληνικό Λαό, ιδιαίτερα στις Περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη φωτιά, τις Προσευχές ολόκληρης της Σερβικής Ορθοδόξου οικογένειας, η οποία, όπως έγραψε, δεν έχει ξεχάσει και δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι στο πρόσφατο παρελθόν σχεδόν ο μόνος φίλος της στον μεγάλο πόλεμο ήταν ο αδελφός Ελληνικός Λαός και η Αδελφή Ελληνική Εκκλησία. «Η άφθονη βοήθεια που εσείς, οι Έλληνες Αδελφοί μας, στείλατε στις Σερβικές Χώρες, ήταν για εμάς όχι μόνο υλική: Φαγητό, Ρούχα, Παπούτσια και άλλα απαραίτητα, αλλά κι ένα σημάδι ότι είστε οι στενότεροι φίλοι μας, που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην αδικία στην οποία ήμασταν εκτεθειμένοι».

Ο πνευματικός Ηγέτης του Σερβικού Ορθόδοξου λαού έστειλε τα θερμά του Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προέτρεψε όλους τους Ναούς του Βελιγραδίου και της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου να προβούν στην Συλλογή Δωρεών για τους τραυματίες Αδελφούς και Αδελφές στην Ελλάδα σε όλες τις Λατρευτικές Ακολουθίες μέχρι νεωτέρας.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο