Βελτιώσεις για τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου


Η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι επέδειξε εγρήγορση και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που γεννά πανδημία του κορωνοϊού, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τοποθετούμενος στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Νομοσχεδίου με τίτλο «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες Δημοσιονομικές και Φορολογικές Ρυθμίσεις και άλλες Διατάξεις».

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση επεκτείνει και εμπλουτίζει τα μέτρα στήριξης και προστασίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών επέφερε και ορισμένες βελτιώσεις στο νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 27 με το οποίο στηρίζονται οι εκμισθωτές από τη μη είσπραξη μισθωμάτων, ώστε να «περιλαμβάνονται ρητώς και τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, καθώς και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

Στη ρύθμιση του άρθρου 28 με το οποίο αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων, είπε ότι επεκτείνονται κι άλλο τα χρονικά διαστήματα και ότι αποκτά αναδρομικότητα η ρύθμιση μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νομοσχεδίου.

Επίσης στο άρθρο 34, για τη μετάταξη αγροτών από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, είπε ότι διορθώνεται, ώστε να μην καταβάλλουν οι αγρότες πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων μεταβολών, παρατείνοντας παράλληλα την προθεσμία υποβολής δηλώσεων μεταβολών μέχρι 31/3/2021 για το έτος 2021.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο