Από τον πρώτο Εορτασμό του Αγίου Καλλινίκου στην Αθήνα


Τον νεοφανή Άγιο Καλλίνικο Επίσκοπο Εδέσσης Τίμησε και Εόρτασε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Παραμονή της Εορτής, Τελέστηκε η Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών τέθηκε σε Προσκύνηση Τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου, το οποίο θησαυρίζεται στον περικαλλή αυτόν Ναό των Αθηνών, και το οποίο δώρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών της Ενορίας, που γνώρισε πολύ καλά ο Άγιος Καλλίνικος.

Όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Σάπικας, ο Άγιος Καλλίνικος είναι ένας Άγιος, τον οποίον γνώρισαν πολλοί στην Ενορία του Αγίου Νικολάου, γιατί ως Μητροπολίτης Εδέσσης λειτουργούσε συχνά πυκνά μαζί με τον αδερφό του, Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Κωνσταντίνου.

Απέναντι ακριβώς από τον Ναό έμενε η κατά σάρκα αδελφή τους και ο ίδιος ο Άγιος όταν ερχόταν στην Αθήνα για Συνοδικές ή άλλες υποχρεώσεις, κατέλυε σε αυτό το σπίτι απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο, στον οποίον Εκκλησιαζόταν ή Λειτουργούσε και Κοινωνούσε.

Και κατέληξε τον λόγο του ο π. Αλέξιος λέγοντας, Πώς γίνεται κάποιο Άγιος;

Η Εκκλησία του Χριστού αναδεικνύει συνεχώς Αγίους, γιατί κλήθηκαν, όπως και όλοι μας, να κάνουν πράξη το λόγο του Ευαγγελίου.

Έτσι και ο Άγιος Καλλίνικος, αγάπησε τον Θεό, αγάπησε τον Πλησίον του, έζησε στην Προσευχή, στην Ελεημοσύνη, στην Ταπείνωση και στην Εγκράτεια, και κέρδισε τη Βασιλεία των Ουρανών.

Έτσι καλούμαστε κι εμείς να πορευτούμε στον Εφήμερο αυτόν κόσμο, να μιμηθούμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και να εφαρμόσουμε τον Λόγο της Γραφής «Άγιοι γίνεσθε, ότι Άγιος ειμί» (Α΄ Πετρ. 1,16).

Visits: 4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο