ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ 2021


ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

———Αιόλου 104 – 6ος όροφος – γρ. 606 / Τηλ. 210 3211144 – Fax 210 3211146

———-email: praktoreia.typoy@gmail.com

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

από τις 06:00 το πρωί έως τις 06:00 της επομένης

 Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα

   Παίρνουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια!  Με τον αγώνα μας να μην επιτρέψουμε να  γυρίσουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι το ρολόι της ιστορίας έναν αιώνα πίσω για τα κέρδη των επιχειρήσεων. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά και τους καλούμε να το πάρουν πίσω σε αντίθεση με  την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τις μεθοδεύσεις της, που αφού συνδιαμόρφωσε με την κυβέρνηση το νομοσχέδιο, τώρα εκτός από θετικές διατάξεις βλέπει και περιθώρια βελτίωσης  σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού του. Εμείς τους λέμε πως δεν κάνουμε βήμα πίσω, πως δεν διαπραγματευόμαστε τη σφαγή μας!

   Αν η προηγούμενη καπιταλιστική κρίση έφερε τους εργαζόμενους των 400 ευρώ, τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τώρα το κεφάλαιο απαιτεί και η κυβέρνηση της Ν.Δ σπεύδει να νομοθετήσει, με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου και ότι κατοχύρωνε αυτό με τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, τον ελεύθερο χρόνο δηλαδή για ανάπαυση και ψυχαγωγία, για  κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Η Κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε εξαίρεση ενώ καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας και δίνεται μεγαλύτερη ελευθερία στις απολύσεις. Με την τηλεργασία επιβάλλεται δουλειά όποτε θέλει ο εργοδότης ενώ μπαίνουν  νέα εμπόδια  και ποινικοποιείται το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

   Μπορούμε να φανταστούμε τι σημαίνουν όλα αυτά και  για τον κλάδο μας, με τις διακυμάνσεις στο φόρτο εργασίας, να έχουν τη δυνατότητα οι εργοδότες τις μέρες αιχμής να επιβάλουν 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Πως ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις ενώ θα σταματήσουν και οι όποιες προσλήψεις γίνονταν.  Όσο και αν προσπαθεί ο Χατζηδάκης και τα παπαγαλάκια του στα κανάλια δεν θα μας πείσουν ότι είναι “σύγχρονο” να αμείβεται ένας εργαζόμενος με 400 ευρώ μισθό, να δουλεύει χωρίς σύμβαση, 10ωρα και Κυριακές χωρίς να πληρώνεται. Να κρύψουν πως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η ευελιξία σμπαραλιάζει  τη ζωή του εργαζόμενου ενώ οι συνέπειες στην υγεία του δεν μπορούν να αποκατασταθούν με κάποια ρεπό  όποτε βολεύει τον εργοδότη.

   Στην γενικευμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδότες  εμείς θα αντιτάξουμε την οργανωμένη πάλη για να ανατραπεί αυτό το αντεργατικό τερατούργημα. Για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Για σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

  Μπορεί το σύστημα να θέλει να μας πείσει ότι με τους αγώνες δεν βγαίνει τίποτε, όμως εμείς γνωρίζουμε καλά πως ότι σήμερα μας παίρνουν πίσω κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και πολλές φορές με αίμα. Τίποτε δεν μας χαρίστηκε! 

Όλοι στην απεργία, όλοι στην συγκέντρωση στις 10.00π.μ. στα Προπύλαια

Προσυγκέντρωση του κλάδου Πλ. Κάνιγγος στις 9.30 π.μ.

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο