Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Το Σεπτό Κέντρο της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως επισκέφθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, το μεσημέρι, Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αποτελουμένη από τους Μητροπολίτες Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιο και Βόστρων κ.κ. Τιμόθεο, Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Ανθηδώνος κ.κ. Νεκτάριο, Επίτροπο του Παναγίου Τάφου στην Πόλη.

Η Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων έγινε δεκτή από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στη συνάντηση παρέστησαν τα Μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η οποία μόλις είχε ολοκληρώσει τις Τακτικές Συνεδρίες της για τον Μήνα Φεβρουάριο, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ.κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι Εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ενημέρωσαν τον Παναγιώτατο και τους Συνοδικούς Ιεράρχες για την πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου τους να Συγκαλέσει συνάντηση των Ορθοδόξων Προκαθημένων στο Αμμάν, θέμα, επί του οποίου διεξήχθη μακρά συνομιλία.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επανέλαβε εντόνως την ήδη γνωστή θέση του επί της αναρμοδίου αυτής πρωτοβουλίας της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, της οποίας οι Εκπρόσωποι μετέφεραν τις απόψεις της και έδωσαν εξηγήσεις, ενώ μετέφεραν και τον αδελφικό χαιρετισμό μαζί με αναμνηστικό δώρο της Α.Θ. Μακαριότητος με Γράμμα Αυτής προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο