Αντιπροσωπεία του ΙΣΚΕ στις Ιερές Μητροπόλεις Κερκύρας και Δρυϊνουπόλεως


ΑΘΗΝΑ, 21-2-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Σελλής και ο Αντιπρόεδρος αυτού π. Γεώργιος Βαμβακίδης, επισκέφτηκαν αρχικά, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. κ. Νεκτάριο, όπου, υλοποιώντας προγενέστερη απόφαση της Γ.Σ. ανακηρύξουν αυτόν επίτιμο μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε., λόγω της εμπράκτου στηρίξεως και προσφοράς του εις τον Ιερό Σύνδεσμο. 


Οι εκπρόσωποι του Ι.Σ.Κ.Ε. έτυχαν Αβραμιαίας φιλοξενίας υπό του Σεβασμιωτάτου και των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων και την υπόσχεση του Σεβασμιωτάτου για την συνέχιση και αμέριστη συμπαράσταση του στην επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τον Εφημεριακό Κλήρο. 

Στην συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. επεσκέφθησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. κ. Ανδρέα, ο οποίος είναι από τα πρώτα ανακηρυχθέντα επίτιμα μέλη του Ιερού Συνδέσμου, και ο οποίος επί έτη πολλά στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Ι.Σ.Κ.Ε. όσον αφορά τα δίκαια αιτήματα των Κληρικών. 

Οι εκπρόσωποι του Ι.Σ.Κ.Ε είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στην Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Κονίτσης, ενημερώνοντας τους για όσα τον τελευταίο καιρό ταλάνισαν τις σχέσεις Κλήρου και Ελληνικής πολιτείας και απαντώντας σε θέματα όπως αυτό των οργανικών θέσεων των μισθολογικών εξελίξεων, το συνταξιοδοτικό κ.λπ. 

Εντύπωση προκάλεσε στην αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος η αυταπάρνηση και η αγωνία των Κληρικών της ακριτικής αυτής Μητροπόλεως, οι οποίοι σε καιρούς δύσκολους συνεχίζουν αγόγγυστα την Ιεραποστολική τους διακονία, εξυπηρετώντας τέσσερις και πέντε ενορίες ο καθένας, την στιγμή που στις μεγάλες πόλεις υπερπλεονάζουν ιερείς. 

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση προς τους ακρίτες ηρωικούς αδελφούς και ευελπιστεί πως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα δει το πρόβλημα και θα πράξει ανάλογα, δεδομένου ότι η παρουσία του Ιερέα σήμερα στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές είναι μείζονος Εθνικής σημασίας. 

Τέλος ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ι.Σ.Κ.Ε.) κάνει έκκληση σε όλους τους Ιερείς να μην εφησυχάζουν, αλλά να εγγραφούν όλοι στον Ιερό Σύνδεσμο, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει από τα θέματα που προέκυψαν τελευταία και όλοι πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση. Ο Ι.Σ.Κ.Ε. παρακολουθεί και πιέζει προς πάσα κατεύθυνση για την υλοποίηση της υποσχέσεως της Κυβερνήσεως όσον αφορά το μείζον θέμα των οργανικών θέσεων.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο