Αναστάτωση στη Ρουμανία από το θάνατο παιδιού κατά τη διάρκεια της Βαπτίσεως


Την αλλαγή της διαδικασίας πραγματοποίησης της βάπτισης ζητούν αρκετοί Ρουμάνοι μετά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στη χώρα στις 31 Ιανουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα, ένα παιδάκι ηλικίας 1,5 μηνών εξέπνευσε κατά τη διάρκεια του μυστηρίου της βάπτισης στην περιοχή Σουτσάβα της Ρουμανίας.

Η καρδιά του μικρού παιδιού σταμάτησε να χτυπάει και παρά τις προσπάθειες των γιατρών μετά από μερικές ώρες το παιδί τελικά εξέπνευσε.

Η Εισαγγελία της Ρουμανίας ξεκίνησε τη διερεύνηση του περιστατικού, τα πορίσματα της οποίας αναμένει το Πατριαρχείο της Ρουμανίας προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Λίγο αφότου έγινε γνωστό το συμβάν, Ρουμάνοι ξεκίνησαν ηλεκτρονική ψηφοφορία, με την οποία ζητούν να αλλάξει η διαδικασία της βάπτισης.

Όπως επισημαίνουν οι οργανωτές της ψηφοφορίας, ο στόχος τους δεν είναι να σταματήσει η βάπτιση γενικά απλώς να γίνεται με πιο ασφαλές τρόπο προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά τέτοια τραγικά περιστατικά. Μέχρι το πρωί της Παρασκευής, περίπου 60.000 άτομα είχαν υπογράψει.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο