Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας σχετικά με την παρουσία Αντικανονικού “Κληρικού”


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας προς πληροφόρηση του ποιμνίου, σχετικά με την παρουσία αντικανονικού “κληρικού” στην Επαρχία. 

Επιθυμούμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας ότι κυκλοφορεί στην Αυστραλία κάποιος φερόμενος ως κληρικός, με το όνομα “Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αλεξανδράτος”, ο οποίος δεν ανήκει στον Κλήρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και δεν είναι κανονικός Κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο εν λόγω κύριος το προηγούμενο διάστημα είχε περιέλθει Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με σκοπό να ενταχθεί σε κάποια από αυτές, αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν κατάφερε να αναγνωριστεί από καμία κανονική Μητρόπολη της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος δέχθηκε τον κ. Αλεξανδράτο σε ιδιαίτερη ακρόαση. Με θάρρος και με πολλή αγάπη του επεσήμανε τα λάθη και τις πλάνες του, και του υπέδειξε τον κανονικό τρόπο εντάξεώς του στην μία και μοναδική αναγνωρισμένη παγκοσμίως Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, η οποία είναι υπό την κανονική εξάρτηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από πληροφορίες, όμως, που καταφθάνουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο εν λόγω κύριος εξακολουθεί να προσποιείται τον κληρικό, δίχως να δείχνει σημεία μετανοίας και επιστροφής.

Καλούμε τον Ορθόδοξο λαό της Αυστραλίας να επιδεικνύει προσοχή και να μην εμπιστεύεται “κληρικούς”, οι οποίοι δεν έχουν κανονική ιερωσύνη ή δεν ανήκουν στην Κανονική Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Όλες οι ιεροπραξίες και τα μυστήρια που τελούν αντικανονικοί κληρικοί δεν είναι έγκυρα και δεν αναγνωρίζονται από κανένα Ορθόδοξο Πατριαρχείο ή Αυτοκέφαλη Εκκλησία σε όλο τον κόσμο.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο