Ανακοίνωση εναρμόνισης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών με τις οδηγίες αντιμετωπίσεως της πανδημίας του Κορωνοϊού


Η Ιερά Μητρόπολις Τρίκκης και Σταγών, συντασσομένη με τις Διατάξεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως και την εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση του ιού COVID-19, και δεδομένης της σοβαροτάτης καταστάσεως, στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρος ο κόσμος, και προς αποφυγήν περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων, ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα τα κάτωθι:

  1. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας ουδεμία ιερά Ακολουθία ή θεία Λειτουργία θα τελείται μέχρι τις 30 Μαρτίου.
  2. Όλοι οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοικτοί για να μπορεί κάθε πιστός να εισέρχεται για ατομική προσευχή.
  3. Αναβάλλονται προσωρινώς όλα τα προγραμματισμένα Μυστήρια Βαπτίσεως.
  4. Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου.
  5. Καλούνται, επίσης, όσοι το ανωτέρω διάστημα οργανώνουν μνημόσυνα προσφιλών προσώπων όπως επικοινωνήσουν με τον Εφημέριο της Ενορίας τους, καθώς αυτά θα τελούνται επί του τάφου, μετά κολλύβου.
  6. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος καθόλο το διάστημα αυτό, θα τελεί κεκλεισμένων των θυρών χωρίς τη συμμετοχή χριστιανών:

α) καθημερινά στις 6 το απόγευμα την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου,

β) κάθε Παρασκευή στις 7 τους Χαιρετισμού προς την Υπεραγία Θεοτόκο,

γ) κάθε Κυριακή και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 9 τη Θεία Λειτουργία και το Θειο Κήρυγμα,

με μοναδικό σκοπό να αναμεταδίδονται εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ» μέσω της συχνότητος των 102 FM.

  1. Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι TV10 σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών μέχρι το Πάσχα θα μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση ακολουθίες από διαφόρους Ναούς της πόλεως.
  2. Αναστέλλονται όλες οι κατ’ οίκον ιεροπραξίες.
  3. Σε περίπτωση ανάγκης και μόνον επιτρέπεται η επίσκεψη Ιερέως σε ασθενή κατ’ οίκον ή σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα. Στις περιπτώσεις αυτές θα λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα όπως ορίστηκαν από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας.
  4. Οι κωδωνοκρουσίες θα συνεχιστούν κατά τις διατεταγμένες ώρες, ως υπόμνηση προσωπικής ή κατ’ οίκον προσευχής.
  5. Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης και οι ιερείς ως «Καλοί Σαμαρείτες», ευαισθητοποιημένοι στον ανθρώπινο πόνο, με πνεύμα αυτοθυσίας και υπέρβασης και από αγάπη προς τον συνάνθρωπο κινούμενοι αναλαμβάνου πρωτοβουλία στήριξης των ευπαθών προσώπων και παράλληλα ενημέρωσης της Κοινότητας για την ανάγκη λήψης των απαραίτητων προληπτικών μέτρων. Η τοπική μας Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους της πόλεως και των χωριών μας, προτρέποντας τους: «Μείνε σπίτι-Είμαστε δίπλα σου». Αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση σε ότι θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, φροντίδας παροχής ειδών πρώτης ανάγκης ως και άλλων επειγουσών πρακτικών εξυπηρετήσεων, καλώντας τους όπως παραμείνουν εντός της οικίας τους. Συνεννοηθείτε τηλεφωνικά με τον εφημέριο της ενορίας σας για να λάβετε την αντίστοιχη φροντίδα.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο