Αμετάκλητη κατέστη η Απόφαση του ΕΔΔΑ για τις Απαλλαγές από τα Θρησκευτικά


Με Επιστολή του στις 4.2.2020, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα δεν υπέβαλε Αίτηση για Επανεξέταση της Αποφάσεως Παπαγεωργίου κ.α., η οποία εκδόθηκε από το Α΄ Τμήμα του.

Η Απόφαση αφορά στο Καθεστώς Απαλλαγών από το Μάθημα των Θρησκευτικών και θεωρεί ότι το ισχύον Καθεστώς απαλλαγών (ισχύει η Εγκύκλιος Λοβέρδου) παραβιάζει το Άρθρο 2 του Πρωτοκόλλου Αρ. 1 (Δικαίωμα στην Εκπαίδευση) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ερμηνευόμενο υπό το φως του Άρθρου 9 (Ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας).
Από την Έκδοση της Αποφάσεως στο τέλος Οκτωβρίου 2019 παρήλθε το Τρίμηνο μέσα στο οποίο υπήρχε η δυνατότητα η Ελλάδα να ζητήσει Επανεξέταση της Αποφάσεως από την Ολομέλεια του ΕΔΔΑ, χωρίς να κατατεθεί τέτοιο αίτημα, οπότε η Απόφαση κατέστη αμετάκλητη.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει και για το θέμα αυτό ζητήσει τη Γνωμοδότηση της Επταμελούς Επιτροπής που συγκροτήθηκε στο ΙΕΠ ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο Χορηγήσεως Απαλλαγής από τα Θρησκευτικά.

Η ίδια Επιτροπή αρχικά αναμένεται να γνωμοδοτήσει για τον τρόπο Εφαρμογής των Αποφάσεων του ΣτΕ που αφορούν στο περιεχόμενο του Μαθήματος των Θρησκευτικών.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο