Ακυρώνονται οι Eκδηλώσεις “Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός” στον Δήμο Παύλου Μελά λόγω Κορωνοϊού


Στην ακύρωση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» προχωρά ο Δήμος Παύλου Μελά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκδηλώσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν αύριο και να ολοκληρωθούν στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

“Με δεδομένο ότι ύψιστη προτεραιότητα της Πολιτείας και των δημοτικών αρχών είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Παύλου Μελά αποφάσισε την ακύρωση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός», οι οποίες είχαν προετοιμαστεί από το Τμήμα Πολιτισμού για την περίοδο 28 Αυγούστου έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση του Δήμου Παύλου Μελά έχει καθιερωθεί και προσελκύει πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, δίνοντας ‘’Ζωή στη γειτονιά και ομορφιά στην πόλη’’ τον Σεπτέμβριο της επιστροφής και της νέας αρχής.

Δυστυχώς όμως η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού COVID-19 συνεχίζεται, η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει υψηλή διασπορά με δεκάδες κρούσματα καθημερινά και ακριβώς αυτά τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα επιβάλλουν στους δήμους και τους άλλους φορείς να λάβουν εξαιρετικά δύσκολες, όχι ευχάριστες αλλά απολύτως υπεύθυνες αποφάσεις για την προστασία της υγείας των καλλιτεχνών και εργαζομένων στο χώρο του θεάματος, των κατοίκων και φυσικά των επισκεπτών.
Να τονιστεί ότι όλες οι εκδηλώσεις «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» είναι με ελεύθερη είσοδο και άρα είναι σχεδόν αδύνατη η καταγραφή στοιχείων των θεατών και η ιχνηλάτησή τους σε περίπτωση που αργότερα αυτό απαιτούνταν από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Έχοντας λοιπόν υπόψη όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και τα ΦΕΚ περί της τήρησης των μέτρων για τις πολιτιστικές και άλλες ανοικτές εκδηλώσεις και την τελευταία σημαντική έξαρση των κρουσμάτων, ενημερώσαμε το αρμόδιο Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας για τον αρχικό σχεδιασμό μας και την τελική απόφασή μας με την οποία ακυρώνονται οι δημοτικές πολιτιστικές δράσεις για λόγους ασφαλείας.

Ο φετινός ‘’πολιτιστικός μαραθώνιος’’ του Δήμου Παύλου Μελά περιελάμβανε 29 δρώμενα σε 14 διαφορετικούς τόπους, γειτονιές, πλατείες, ανοιχτά θέατρα, πρώην στρατόπεδα των Δημοτικών Ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.
Πολιτιστικοί θεσμοί υπερτοπικοί όπως το μοναδικό «Φεστιβάλ Βυζαντινών Νερόμυλων», η αφήγηση παραμυθιών και άλλων ιστοριών «Σσσς αρχίζει», οι «Ημέρες Λαϊκού Πολιτισμού», οι Μνήμες του Πόντου «Πατρίδας Αρωθυμία», οι «Ημέρες Θεάτρου» αλλά και μουσικές συναυλίες και Θέατρο Σκιών, θα πρόσφεραν ψυχαγωγία και θα ενίσχυαν την καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος στα θέματα Πολιτισμού Ευαγγελία Καρακούτα, ο Διευθυντής Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού Στάθης Αναστασιάδης και όλοι οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Πολιτισμού που είχαν σχεδιάσει με αγάπη και επαγγελματισμό το φετινό πρόγραμμα, ζητούν την κατανόηση όλων σας και κυρίως των καλλιτεχνικών σχημάτων, γιατί πράγματι ο πολιτισμός ενώνει τις γενιές, η προστασία όμως της ανθρώπινης ζωής, είναι πάνω από όλα”. 

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο