Αίτημα Προθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο για τους Ιερούς Ναούς


Νέα σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε με την Ελληνική Κυβέρνηση να παρακολουθεί στενά τις εξέλιξεις της εξάπλωσης του Κοροναϊού στη Χώρα μας και αναλόγως να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα.

Μεταξύ άλλων, στη Σύσκεψη συζητήθηκε ένα από τα θέματα που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης τις τελευταίες μέρες και δεν είναι άλλο από την Εκκλησία, αφού οι Ναοί γεμίζουν ακόμα, τη στιγμή που σχεδόν τα πάντα έχουν κλείσει, ως μέτρο αποτροπής της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επικοινωνήσει με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο και του έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική Λατρεία και για την Τέλεση των απαραίτητων Μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο.

Όπως σημειώνεται, το θέμα θα εξεταστεί σε Έκτακτη Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Παράλληλα, στη Σύσκεψη που μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, συζητήθηκαν επίσης τρόποι για την αποφυγή του συνωστισμού σε super market και λαϊκές αγορές.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο