Ήγγικεν η ώρα


Του Πατρός Θεοφάνους

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται τόσα πολλά, γραφικά, εξοργιστικά, προκλητικά, με στόχο την Ελλαδική Εκκλησία η οποία θα ξεκαθαρίσει επί τέλους την θέση της απέναντι στο «Ουκρανικό», εν συνόδω, μεθαύριο. Εάν η Απόφασή της είναι Αναγνώριση της Χορηγηθείσας από τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη για την Αυτοκεφαλία, εκτός από το ότι θα είναι η πρώτη επίσημη Αναγνώριση θα ανοίξει τον ίδιο δρόμο και για τις λοιπές Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες η οποίες διστάζουν ένεκα των πολλών εξαρτήσεων από τους Ρώσους. Η οποία Εκκλησία της Ρωσίας πιέζει ασφυκτικά και χυδαία προκειμένου α) να διασφαλίσει την πνευματική κατοχή των Ουκρανών και β) να απομονώσει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο για να το παίξει … «Τρίτη Ρώμη» (τρομάρα τους!).

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα αποφασίσει η Ελλαδική Εκκλησία. Ελπίζω και εύχομαι να Αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα την Αυτοκέφαλη Ουκρανική Εκκλησία και παραλλήλως να στείλει μήνυμα Ενότητος και Αγάπης προς όλες τις κατευθύνσεις, για όποιον Χριστιανό ειλικρινά ενδιαφέρεται! Δεν διανοούμαι να υποκύψουμε ως Έλληνες και ως Χριστιανοί στα καμώματα και στα τελεσίγραφα Ρασοφόρων Πολιτευτών του Πούτιν.

Ο Πούτιν και η Ηγεσία της Ρωσίας έχει γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι την όποια Εκκλησία. Ενδιαφέρεται μόνο για την δύναμη και την επιρροή. Θέλει Παγκόσμιο Πολιτικό Ρόλο. Και η Εκκλησία είναι ένα πρόσφορο κατά την γνώμη του μέσον. Ο Κύριλλος και ο Ιλαρίων είναι απλά εντολοδόχοι του. Μας κουνάν τα Ρούβλια και την χλίδα για να μας δελεάσουν. Μας απειλούν με απομόνωση και με τα ανοιχτά Εθνικά μας θέματα για να μας τρομάξουν. Έχουν κινητοποιήσει Πράκτορες, Δημοσιογράφους, κονδυλοφόρους, Πολιτικούς κλινικά νεκρούς (βλ. Καμμένο) αλλά πρώην στενούς Συνεργάτες τους, παράφρονες ή «οργανωσιακούς» Δεσποτάδες, Παλαιοημερολογίτες, Ιστοσελίδες, Ρομφαίες, βήματα και διάφορες παράγκες, και έχουν πέσει με λύσσα πάνω στο καλυβάκι όπως λέει κι ο Σολωμός. Είδαμε δε και κάτι τύπους έξω από την Μονή Πετράκη να μοιράζουν φυλλάδια εναντίον του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Τι λες μωρε;

Λες και Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι βλάκες του Επισκόπου κ. Ιλαρίωνος έχουν προσδώσει στην Ελλαδική Εκκλησία ως εκ τούτου μεγάλη υπεραξία. Ευχαριστούμε! Αλλά δεν θα πάρουμε!

Πιστεύω και εύχομαι οι Έλληνες Αρχιερείς, να αποφασίσουν σαν γνήσιοι Έλληνες και βέροι Ορθόδοξοι.

Είμαστε υπέρ του Δικαίου και υπέρ του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, την Μητέρα όλων μας: και του Άβελ και του Κάϊν!

Τα Ρούβλια τους και τις μαγκιές τους έχουν αν θέλουν μέρος να τα τοποθετήσουν. Όχι στους Έλληνες πάντως. Μην ξεχνούν: Εμείς τους εκχριστιανίσαμε, τους δώσαμε αλφάβητο, τους εκπολιτίσαμε. Δεν θα μας κάνουν τώρα δούλους τους!

Πρώτα – πρώτα πρέπει να βοηθήσουμε τους βασανισμένους Ουκρανούς Αδελφούς μας.

Δεύτερο να υποστηρίξουμε την Πρωτόθρονη Οικουμενική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο που χειμάζεται.

Τρίτο να ξεκαθαρίσουμε ότι ούτως η άλλως αγαπάμε τους Ρώσους όπως όλους τους Εν Χριστώ Αδελφούς μας και ευλαβούμαστε τους Αγίους και τους Οσίους τους.

Αυτό δεν αλλάζει. Άλλο οι ταγοί κι άλλο οι ταπεινοί άνθρωποι.

Κάποτε η λογική θα επικρατήσει και θα αγκαλιασθούμε ξανά. Χωρίς εκπτώσεις όμως στους Κανόνες και στην ηθική.

Η σκέπη του Χριστού μας σκεπάζει όλους. Μόνο οι… Αυτοκράτορες είναι παράταιροι.

Τέλος συζήτησης.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο