Έτσι ο Google Chrome θα κρύβει τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και αυτοί είναι οι λόγοι


Γνωρίζουμε ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα πως ο Chrome πειραματίζεται με το κρύψιμο της πλήρους διεύθυνσης στην URL μπάρα του browser για αρκετούς μήνες. Σε ένα blog post που δημοσίευσε η Google, η εταιρεία εξηγεί τα σχέδιά της να πειραματιστεί με ποιον τρόπο ο Chrome θα παρουσιάζει τα URLs. Στόχος, σύμφωνα με την Google, είναι να κατανοήσουν οι χρήστες πως με την εμφάνιση ή το κρύψιμο των URLs αποφεύγεται η πιθανότητα να πέσουν θύμα phising.

Μπορείς γρήγορα να αναγνωρίσεις και να αποφασίσεις την αυθεντικότητα ενός website εξετάζοντας το URL. Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους σε ένα πλήρες URL και πολλοί μπορούν να το εκμεταλλευθούν.

Η Google δείχνει μια έρευνα, η οποία αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από το 60% των χρηστών, ξεγελάστηκαν από ένα URL, αν ένα παραπλανητικό brand name εμφανίζεται.

Ως μέρος ενός πειράματος στον Google Chrome 86, η Google θα κρύβει μέρη του URL για μερικούς χρήστες, αφήνοντας το domain name εκ προεπιλογής. Μόλις κάνεις hover από πάνω, το URL θα επεκταθεί πλήρως. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν δεξί κλικ στην address bar και να ενεργοποιήσουν την επιλογή  “Always show full URLs” αν θέλουν να βλέπουν το πλήρες path των URLs.

κάνε κλικ στο gif αν δεν παίζει

Πάντως δεν γνωρίζουμε πότε θα καταφθάσει στην stable έκδοση, αν θες να το δοκιμάσεις, μπορείς να εγκαταστήσεις τον Chrome Canary ή Dev και να ενεργοποιήσεις τα ακόλουθα flags.

#omnibox-ui-reveal-steady-state-url-path-query-and-ref-on-hover
#omnibox-ui-sometimes-elide-to-registrable-domain
#omnibox-ui-hide-steady-state-url-path-query-and-ref-on-interaction 

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο