Έγγραφο – φωτιά για τους δύο «αντάρτες» Ιεράρχες – Aυτή την Εβδομάδα η «Ορθόδοξη Αλήθεια»


Έγγραφο-φωτιά για τους δύο «αντάρτες» Ιεράρχες

Aυτή την Εβδομάδα η «Ορθόδοξη Αλήθεια» προσφέρει στους Αναγνώστες της δύο μοναδικά βιβλία για το πως να φυλαχτούμε από τις δαιμονικές παγίδες και πως να προστατευτούμε.

Διαβάστε στο βασικό θέμα της Εφημερίδας υπό τον τίτλο: «Έγγραφο – φωτιά για τους δύο ‘αντάρτες’ Ιεράρχες», τι αναφέρει η αρμόδια Συνοδική Επιτροπή στο κείμενό της προς την Ιερά Σύνοδο, που φέρνει στη δημοσιότητα η «Ο.Α». Η Επιτροπή δικαιολογεί τους χαρακτηρισμούς για απειθαρχία και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας, που έχουν κληθεί σε απολογία την Τετάρτη ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όφειλαν να συμμορφωθούν με τις Αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.
Ζητά, επίσης, τη λήψη άμεσων μέτρων για να μην πλήττεται η Εσωτερική Ενότητα της πίστης και της Εκκλησίας.

Διαβάστε επίσης στην Εφημερίδα:

* Οι 12 άσοι στο μανίκι του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου: Τα τέσσερα «στρωμένα» τραπέζια όπου καλείται να βγάλει νικητή ο Αρχιεπίσκοπος τον Οκτώβριο και οι υποψήφιοι οι οποίοι φέρονται ικανοί για τις Ιερές Μητροπόλεις Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου και Περιστερίου.

* «Έφυγε» ο Φιλεύσπλαχνος Ιεραπόστολος των Φτωχών: Ένα αφιέρωμα στον 69χρονο Γιώργο Ασλανίδη που «έφυγε» πρόσφατα από λευχαιμία. Αδελφός του π. Κοσμά Γρηγοριάτη, αφιερώθηκε στην ανακούφιση των Ορθόδοξων φτωχών ιθαγενών στο Κολουέζι και όχι μόνο, έχοντας την ευλογία. του Αγίου Πορφυρίου, του Αγίου Παϊσίου και του π. Γ. Καψάνη. Η συνάντησή του με τον Φιντέλ Κάστρο και η προσφορά του στους πληγέντες της Αϊτής.

* Ο παπάς της Γορτυνίας που τα έβαλε με τη φωτιά: Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, π. Δ. Πατερημός, μιλά για τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έδωσε μαζί με 4 άτομα να σώσουν το χωριό Ράχες. «Η ψυχούλα μας μόνο ξέρει πώς τα καταφέραμε» λέει.

* Ξέφυγε από Αλλοθρήσκους με τη Θεοτόκο αγκαλιά: Η Παναγία Κερασοβίτισσα βρέθηκε το 1700 από παλικάρι στον Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας. Την παρέδωσε στο χωριό Άνω Κεράσοβο όπου και φυλάσσεται μέχρι σήμερα.

* Πως ο Αγιος Ιωάννης απέτρεψε τη μετατροπή του «σπιτιού» του σε τζαμί: Το θαύμα που συνέβη το 1740 επί οθωμανικής κυριαρχίας στη Χίο, όταν Τούρκοι μπέηδες θέλησαν να βεβηλώσουν τον Ναό του Τιμίου Προδρόμου και καταπλακώθηκαν από τις στέγες.

* «Νεομάρτυρες: Πορεία προς την Ελευθερία»: Εικαστική έκθεση της Αγιορειτικής Εστίας με ακουαρέλες, αβγοτέμπερες, χαρακτικά κ.ά.

Αρθρογραφούν οι: Γέροντας Πατάπιος, π. Ιάκωβος Κανάκης, π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, π. Ηρακλής Φίλιος, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, η Κέλλυ Μπουρδάρα, ο Ηρακλής Ρεράκης και Εκτάκτως ο Ανταποκριτής π. Θεοφάνης Ιωαννίδης – Αρχισυντάκτης του Πρακτορείου Εκκλησιαστικής Λειτουργικής & Πολιτιστικής Ενημέρωσης Lavaron.com.gr κ.ά.

Η απλή έκδοση της Eφημερίδoς κοστίζει 1,5 ευρώ, ενώ η έκδοση με την προσφορά κοστίζει 3,90 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η «Ορθόδοξη Αλήθεια», εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο