Άμεση απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στα όσα έθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος


Απάντηση έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, αναφορικά με Επιστολή του που εξέφραζε την ανησυχία της Τοπικής Κοινωνίας της Μητροπολιτικής Δικαιοδοσίας του…

Για την μη ένταξη έργων ανάδειξης των Φιλίππων στο πλαίσιο των Δράσεων “Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου” και “Στην Πολιτιστική Εγνατία Οδό». Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ζήτησε, ακόμη, να διορθωθούν ασάφειες και ενδεχόμενες παραλείψεις από την πλευρά του Υπουργείου προκειμένου να μην απομονωθεί Πολιτιστικά η Περιοχή των Φιλίππων.

Η κ. Μενδώνη, στις Δηλώσεις της στην Εφημερίδα “Χρονόμετρο”, σημείωσε: «Ήδη χρηματοδοτούνται έργα στους Φιλίππους από το τρέχον ΕΣΠΑ και μάλιστα θα υπάρχει και συνέχεια στο επόμενο ΕΣΠΑ 2021 – 2028 που ξεκινάει σε ένα χρόνο.

Βασική προϋπόθεση για να ενταχθούν έργα στο ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ήταν να υπάρχουν έτοιμες προς Δημοπράτηση Μελέτες, οπότε έργα που δεν είχαν ενταχθεί τα προηγούμενα χρόνια για υλοποίηση, εντάχθηκαν σε αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ουσιαστικά στα ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ εντάξαμε κενά που υπήρχαν για να καλυφθούν σε μεγαλύτερο βαθμό οι δυο διαδρομές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ή φόβος για απαξίωσης των Φιλίππων και της ιστορίας τους, καθώς υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί Τόποι, όπως η Αθήνα και η Κόρινθος από τις οποίες πέρασε ο Απόστολος Παύλος που δεν εντάχθηκαν στο ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Ο λόγος είναι ότι εκεί ήδη τα έργα έχουν ολοκληρωθεί, οπότε δεν υπήρχε ανάγκη χρηματοδότησης».

Και συμπλήρωσε: «Το βασικό είναι να κατανοήσουν όλοι, ότι για να ενταχθεί ένα έργο για χρηματοδότηση πρέπει να υπάρχουν έτοιμες προς Δημοπράτηση Μελέτες. Αυτή την στιγμή η μοναδική εκκρεμότητα που έχουμε με τους Φιλίππους, είναι η Χρηματοδότηση των έργων της πυρασφάλειας.

Θα Ανακοινώσω την ένταξη για χρηματοδότησης της πυρασφάλειας σε πρόγραμμα για την Κλιματική αλλαγή στα μνημεία από το ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο