Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς & η Νηπτική Θεολογία (VIDEO)


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την Αιγίδα και Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αποστόλου Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 12η Απριλίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά και στη Θεολογία του.

Την κύρια Εισήγηση, με γενικό θέμα: «Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ως εκφραστής της νηπτικής διδασκαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας», προσέφερε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ.

Ο Θεοφιλέστατος έδωσε μια υπέροχη και εμπεριστατωμένη ομιλία, με κυριολεκτικά χειμαρρώδη Θεολογικό Λόγο, ο οποίος εμπεριείχε ιστορική ακρίβεια, εξαιρετική γλωσσική γλαφυρότητα, καθώς επίσης και γλυκύ κι ευγενικό ύφος.

Η Θεολογία του Αγίου Γρηγορίου, το υπόβαθρο και το ύψος της, παρουσιάσθηκε αναλυτικά και ερμηνευτικά, με σαφήνεια και προσοχή.

Δεκάδες συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την υπέροχη ομιλία.

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή προσέφερε στην τηλεδιάσκεψη η παρουσία και ο υπέροχος κι επιστημονικός λόγος του π. Γεωργίου Αναγνωστοπούλου, Καθηγητού Διαστημικής Φυσικής του Πολυτεχνείου Ξάνθης.

Οι συμμετέχοντες ευχήθηκαν στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα Κοκλιώτη για την Επέτειο των Γενεθλίων του.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο