Ψηφιοποίηση κατεστραμμένων Εκκλησιών στη Ρωσία


Πιλοτικό Πρόγραμμα για την ψηφιοποίηση κατεστραμμένων Εκκλησιών ξεκινά στη Μητρόπολη του Νίζνι Νόβγκοροντ στη Ρωσία, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου έργου για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Πολιτιστικών και Εκκλησιαστικών Μνημείων της Χώρας.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2021 σύσκεψη στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στο Νίζνι Νόβγκοροντ, με τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων Φορέων.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για την Εκκλησιαστική Τέχνη, την Αρχιτεκτονική και την Αποκατάσταση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ευλογία του Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.
Όπως τονίστηκε στη συνάντηση το έργο προβλέπει τη συλλογή αντικειμένων που έχουν διασωθεί από κατεστραμμένους ναούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα οποία θα καταγραφούν και θα ψηφιοποιηθούν με νέες μεθόδους.
Το μητρώο θα περιέχει πλήρεις (γραφικές, αρχιτεκτονικές, αρχειακές, ιστορικές) πληροφορίες για αντικείμενα, αλλά και την ψηφιακή τους εικόνα.
Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο, προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικών μέσων για τη διάδοση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των εκκλησιών, των μοναστηριών και των πολιτιστικών μνημείων μεταξύ του πληθυσμού της Ρωσίας και του κόσμου.
Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε στενή επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Αρχιτεκτονικό Ινστιτούτο της Μόσχας και το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για την Εκκλησιαστική Τέχνη, Αρχιτεκτονική και Αποκατάσταση.
Οι εργασίες ψηφιοποίησης των κατεστραμμένων αντικειμένων ξεκινούν πιλοτικά από τη Μητρόπολη Νίζνι Νόβγκοροντ με την ευλογία του Μητροπολίτου Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάς κ. Γεωργίου

Πηγή: nne.ru

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο