Χωρίς Ανακοινώσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιουνίου 2023)


Φωτογραφία Αρχείου: Χρήστου Μπόνη

Ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 οι Εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου.

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε χωρίς Ανακοινώσεις ενώ οι Εργασίες θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη 13 Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με την επίσημη Ενημέρωση από την Ιερά Σύνοδο οι Εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023.

Οι Συνοδικοί Ιεράρχες επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου στον Κάλαμο (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 το μεσημέρι, αμέσως μετά την Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η πλειοψηφία των Μελών αυτής, Πρωτοστατούντος του Αντιπροέδρου Αυτής, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, επισκέφθηκαν, ως κατ’ έτος είθισται, κατόπιν προσκλήσεως, την Συνοδική Ιερά Μονή Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου στον Κάλαμο Αττικής.

Τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έγιναν δεκτά από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής,Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών, ο οποίος με ευγένεια λόγων καλωσόρισε εκ μέρους όλων των πατέρων τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, ζήτησε την Ευχή τους προς όλη την Αδελφότητα και παρακάλεσε να διαβιβάσουν τα Σεβάσματά τους προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Μετά την Μοναστηριακή Τράπεζα, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, Εψάλη η προβλεπόμενη Δέηση και αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, με την παρουσία των Συνοδικών Αρχιερέων Τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο Επί του Τάφου του Αοιδίμου Κτήτορος της Ιεράς Μονής, Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Χριστοδούλου.

Views: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο