Χρυσός Σεπτέμβρης: Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας


Μπες κι εσύ, έστω και για πέντε λεπτά, στη θέση του πατέρα ή της μητέρας, τη στιγμή που ο γιατρός τους ανακοινώνει «το παιδάκι σας, έχει καρκίνο», τη στιγμή που βλέπουν το παιδί τους να παλεύει για να ζήσει χωρίς να ξέρει τι σημαίνει ζωή, τη στιγμή που βλέπουν το παιδί τους να υποφέρει χωρίς να μπορούν να το βοηθήσουν, τη στιγμή που ενδεχομένως οικονομικά να μην μπορούν να προσφέρουν τη θεραπεία στο παιδί τους και η οποία μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης…

ΑΝΤΕΧΕΙΣ;

Ο Σεπτέμβρης έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμιος Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας.

Μια Παγκόσμια Εκστρατεία που ξεκίνησε το 2012 από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από γονείς παιδιών που πάλεψαν και παλεύουν με τον Καρκίνο.

Στον Δήμο μας με την 37/2020 απόφαση Δ.Σ δόθηκε η έγκριση για τη Δημιουργία Τοπικού Κέντρου Ενημέρωσης και Συλλογής δειγμάτων από Εθελοντές Δότες Μυελού των οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και με την την 16/2020 απόφαση ψηφίστηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος “Αλυσίδα Ζωής” (Εντός Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη αιμοδοσία και η λήψη δειγμάτων από εθελοντές δότες μυελού των οστών).

Καθένας μας μπορεί να βοηθήσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης ή εθελοντής δότης μυελού των οστών ή να βοηθήσει τους συλλόγους και τους φορείς υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους.
Βοήθησε ένα παιδί που έχει ως μοναδική ελπίδα θεραπείας τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, προσφέροντας λίγα κύτταρα και λίγο από τον χρόνο σου!

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και δώσε ελπίδα σε ένα παιδί!

Κάνε κάτι γενναίο και εσύ!

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο