ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ: Το σπουδαίο έργο προσφοράς της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς την κοινωνία και τον πάσχοντα άνθρωπο


Η φιλανθρωπία είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία ανά τον κόσμο δείχνει την τεράστια συμβολή της σε ζητήματα κοινωνικής φύσεως ανακουφίζοντας εκατομμύρια ψυχές. Παράλληλα αποτελεί ένα καθοριστικό παράγοντα στη κοινωνική προσφορά και στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα

Εθελοντικές αιμοδοσίες, ενίσχυση των συσσιτίων, συστράτευση εθελοντών για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που έχει αναλάβει τον τελευταίο καιρό η Ορθόδοξη Εκκλησία διευρύνοντας το φιλανθρωπικό της έργο στην δύσκολη αυτή εποχή της πανδημίας.

Στις αρχές Ιουνίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παράλαβε από την Εκκλησία τέσσερις θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας αξίας 40.000 Ευρώ, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την θωράκιση των Ελληνοτουρκικών Συνόρων στον Έβρο. Η προσφορά αυτή καθίσταται πολύ σημαντική, με δεδομένη την έκρυθμη κατάσταση που διαμορφώνεται εκ νέου στα Σύνορά μας με την Τουρκία.

Το ίδιο έπραξε η Εκκλησία και στον τομέα της υγείας παραδίδοντας στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Συγκεκριμένα παρέδωσε για δέκα μόνιτορς για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αξίας 85.000 ευρώ και έναν κεντρικό σταθμό παρακολούθησης επίσης για τις ΜΕΘ αξίας 12 χιλιάδων ευρώ.

Στην συμβολή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα των Μητροπόλεων στο λεκανοπέδιο Αττικής και στη Θεσσαλονίκη στην εφαρμογή του προγράμματος σίτισης περισσοτέρων από 60.000 συνανθρώπων μας που είχαν ανάγκη, είχε αναφερθεί πρόσφατα και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επίσης, με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί σε ό,τι αφορά την επικοινωνία, Κληρικοί σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν ηλεκτρονικούς διαύλους επικοινωνίας με το ποίμνιο παρέχοντας λόγο παρηγορητικό, συμβουλές αλλά και στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στις μέρες μας στηρίζονται στο φιλανθρωπικό δίκτυο που έχει αναπτύξει η Εκκλησία σε όλη τη χώρα και περιλαμβάνει περισσότερες από 98.000 κοινωνικές δομές, όπως ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιΐας της Εκκλησίας της Ελλάδος κάθε χρόνο δαπανώνται για φιλανθρωπικό έργο περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ , οι φιλανθρωπικές δομές που λειτουργούν αγγίζουν ξεπερνούν τις 4.000, ενώ οι εθελοντές ανέρχονται σε περίπου 15 χιλιάδες άτομα.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά εκατοντάδων άλλων δομών που λειτουργούν παράλληλα και σε συνεργασία με την Εκκλησία, αλλά και με το προσωπικό έργο που επιτελούν Ιερείς σε πολλές γωνιές της πατρίδας.

Επισκέψεις: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο