Υφυπουργός Παιδείας: Δεν θα μειωθεί περαιτέρω η Ύλη των Πανελλαδικών 2021


Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση να ξανακλείσουν τα Σχολεία, καθώς δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, έδωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως επισήμανε, «εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, ακούμε τη γνώμη τους, κι εν συνεχεία βάσει αυτών παίρνουμε την Απόφαση».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω μείωση της Ύλης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν φέτος Πανελλήνιες Εξετάσεις, το απέρριψε κατηγορηματικά.

«Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ήδη υπήρξε μείωση της Ύλης κατά 30% και αυτό τους έχει γνωστοποιηθεί ώστε να μην αιφνιδιαστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή.

Αναφερόμενη δε στα λύκεια που βρίσκονται στις κόκκινες περιοχές και παραμένουν κλειστά, σημείωσε ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα Εξ ‘ Αποστάσεως προσθέτοντας ότι αυτή η Εκπαίδευση έχει τελειοποιηθεί και γίνεται με τον αρτιότερο τρόπο. Απαντώντας μάλιστα στις φωνές για μαθητές δύο ταχυτήτων τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων.

Υπάρχουν μαθητές που Διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους». Για τις υπόλοιπες Εκπαιδευτικές Βαθμίδες, η Υφυπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί η Υλη, υπογραμμίζοντας ότι «παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την Ύλη, τόσο στη δια ζώσης όσο και στην Εξ ‘ Αποστάσεως Διδασκαλία. ‘Έτσι, θα λάβουμε αποφάσεις όταν έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και όταν περάσουν κι άλλες μέρες».

Ερωτηθείσα σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στα Σχολεία, δήλωσε ότι είναι πολύ χαμηλά στις Σχολικές Μονάδες. «Το ποσοστό των Σχολείων και των Τάξεων που είναι κλειστά ανέρχεται στο 0,5% και 0,3% αντίστοιχα, με κάποια μικρή επιφύλαξη μιας αύξησης, η οποία επίσης παραμένει πολύ χαμηλή.

Συνολικά, πάντως τα κρούσματα σε μαθητές είναι 0,03%», κατέληξε η κ. Μακρή.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο