Τρεις μαθητές Αλβανικής Καταγωγής Βαφτίστηκαν Ορθόδοξοι

Τρεις μαθητές Αλβανικής Καταγωγής Βαφτίστηκαν Ορθόδοξοι

Τρία νέα μέλη υποδέχθηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία χθες και η χαρά μας είναι μεγάλη. Οι βαπτίσεις έγιναν στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας, που πανηγύρισε λιγάκι νωρίτερα, καλωσορίζοντας τους νέους πιστούς. Ο Πέτρος, ο Λεωνίδας και ο Λουκάς, Αλβανικής καταγωγής, βαπτίστηκαν, το Σάββατο 27/06/2020 από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας.

«Χάρη σε σας ζήσαμε στιγμές πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας. Γιατί, στους πρώτους χρόνους, η Εκκλησία βάπτιζε ώριμους τους ανθρώπους. Πρώτα γνώριζαν το Χριστό, πίστευαν σε Εκείνον και την Ανάστασή Του, συναντούσαν τα άλλα μέλη της Εκκλησίας, μάθαιναν πώς έπρεπε να ζουν μέσα στους κόλπους της. Κι όταν ερχόταν η ευλογημένη ημέρα της βαπτίσεως, ήταν χαρά για την Εκκλησία!», δήλωσε μετά τη βάπτιση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και συνέχισε:  

«Έτσι, χαιρόμαστε και για σας, σήμερα, γιατί πλέον ανήκετε στο Σώμα του Χριστού, γιατί μπορείτε να κοινωνήσετε, γιατί ο Χριστός θα είναι μαζί σας σ’ όλη σας τη ζωή. Θα βιώνετε την παρουσία Του, μέσα από τα μυστήρια και ενωμένοι μαζί Του θα πορεύεστε στη Βασιλεία Του. Είστε πλέον μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής, και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού!».

Τρεις μαθητές Αλβανικής Καταγωγής Βαφτίστηκαν Ορθόδοξοι

Μ’ αυτά τα λόγια, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος εξέφρασε τη χαρά και την ευαρέσκεια του για τη Βάπτιση τριών έφηβων, αποφοίτων ήδη του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

Οι τρεις νέοι, επηρεασμένοι από το μάθημα των Θρησκευτικών στο Σχολείο, αλλά και τα ήθη και τις παραδόσεις του Τόπου μας, εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Με την έγκριση των γονέων τους, κατηχήθηκαν από τον Θεολόγο Καθηγητή τους κ. Σωτήριο Τσιτσιρίγκα και η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα!

Ήταν έκδηλη η χαρά και η συγκίνηση στα πρόσωπα των νεοφωτίστων, των γονέων και των αναδόχων τους. Με καταφανή τον ενθουσιασμό, συμμετείχαν στο Ιερό Μυστήριο, οι συμμαθητές τους, που, από καιρό, ανέμεναν με αδημονία την ευλογημένη ώρα της Βάπτισης.

Παρόντες ήταν ο κ. Σωκράτης Σαβελίδης, Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η κ. Ρηγώ Φασουράκη Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης, ο κ. Απόστολος Βεργής, Δημοτικός Σύμβουλος – Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, ο κ. Απόστολος Βακρατσάς, Διευθυντής του Σχολείου, οι Υποδιευθυντές και καθηγητές των παιδιών.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας, συγκινημένος συνεχάρη τους νεοφώτιστους μαθητές του, με τους οποίους η πρόνοια του Θεού επέτρεψε να συναντηθούν στη σχολική τάξη, για να ζήσουν μαζί τη μεγάλη εμπειρία μέσα στην Εκκλησία. Υπογράμμισε πως είναι ελπιδοφόρο το ότι στις μέρες της άρνησης της πίστης και της αλλοτρίωσης, ο Λόγος του Θεού παραμένει ελκυστικός στα νέα παιδιά, αφού νοηματοδοτεί και ομορφαίνει την ζωή του ανθρώπου. Ευχαρίστησε δε τους παρευρισκομένους και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο, καθώς οι πνευματικές αυτές ευκαιρίες τελούν υπό την ευλογία και την πεπνυμένη καθοδήγηση του.

Μετά το τέλος του Ιερού Μυστηρίου, η ενορία, με την επιμέλεια του εφημερίου π. Σταύρου Σωτηρόπουλου δεξιώθηκε όλο το εκκλησίασμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, όπου οι νέοι Χριστιανοί δέχθηκαν τις εγκάρδιες ευχές όλων.

Επισκέψεις: 1

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο