«Το Χρονικό της Επανάστασης μέσα από Εφημερίδες της Παλιγγενεσίας»


Οι Εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προσέφεραν την ευκαιρία για πραγματοποίηση Επετειακών Εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, καθώς και την αφορμή για τη συγγραφή Βιβλίων με κεντρικό θέμα την Παλιγγενεσία.

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο είναι και αυτό του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, με τίτλο «Το Χρονικό της Επανάστασης μέσα από τις Εφημερίδες της Παλιγγενεσίας – 1821», το οποίο χωρίζεται σε δύο Τόμους.

Ο Συγγραφέας στις 1.300 σελίδες, μέσα από τις Εφημερίδες της Εποχής, περιγράφει εκτενώς τα γεγονότα που προηγήθηκαν της Ελληνικής Επανάστασης και της Δημιουργίας του νέου Ελληνικού Κράτους. Υπό αυτή την έννοια, πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο «ρίχνει φως» στην κρίσιμη δεκαετία που οδήγησε στην Ελευθερία.

Ο Επιμελητής του Βιβλίου μεταφέρει με ακριβή τρόπο τα γεγονότα τα οποία παρουσιάστηκαν γλαφυρά και αποτυπώθηκαν στις Ελληνικές και ξένες Εφημερίδες της Εποχής και τα οποία συνέβαλαν καθοριστικά στην Παλιγγενεσία.

Για την κυκλοφορία του Βιβλίου, δεν εργάστηκε σκληρά μόνο ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, αλλά και μια ομάδα αποτελούμενη από Ερευνητές και ειδικούς Επιστήμονες, οι οποίοι συνέλεξαν το Αρχειακό Υλικό και «φώτισαν» κρίσιμες γωνιές της ιστορίας.

Το υλικό περιλαμβάνει Άρθρα και Αποσπάσματα, Απομνημονεύματα και Εικονογραφίες, περίτεχνα συνδυασμένα σε ένα πλήρες έργο για την Επανάσταση του ‘21.

Το δίτομο έργο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μένανδρος».

Visits: 5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο