«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει Δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές Εξετάσεις σε παιδιά / μαθητές του Δήμου Ηρακλείου


Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Ηρακλείου.
Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων (ΣΥΦΑΚ), με αφορμή το 10ο Συνέδριο του ΣΥΦΑΚ «Το Φαρμακείο στην Υγεία, Ομορφιά & Ευεξία» και τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.
Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το κινητό πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι & ΙΙ», το οποίο στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς (παιδίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο) και από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.
Οι γιατροί και οι οδοντίατροι που συμμετέχουν εθελοντικά στο προληπτικό πρόγραμμα, θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν τα Κινητά Πολυϊατρεία του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.
Αναλυτικά, το Πρόγραμμα των κινητών πολυϊατρείων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι & ΙΙ» του Οργανισμού:
Δήμος Ηρακλείου, Πλατεία Ελευθερίας:
Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 17:30μ.μ.-21:00μ.μ.
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 10:00π.μ.-14:00μ.μ. & 17:30μ.μ.-20:30μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες : 2810245162 κα. Ανουσάκη Δέσποινα
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 156.273 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Views: 13


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο