Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Ρωσόφιλοι στην Κύπρο… (VIDEO)


Διότι, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, εφαρμόζοντας του Ιερούς Κανόνες και την Παράδοση αιώνων της Εκκλησίας, έπραξε το αυτονόητο, ασκώντας κυριαρχικό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμά του ως Προκαθήμενος, και φυσικά, εκ των υστέρων, εξουδετέρωσε και τους φαιδρούς αντιρρησίες με την κατά πλειοψηφία έγκυρη και κανονική υποστήριξη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου.

Το βέβαιον είναι ότι απέτυχαν στην “αποστολή” τους, σε εκείνο για το οποίο τους ετοίμαζαν εδώ και χρόνια οι ψευδάδελφοι του Βορρά… Και τώρα πρέπει αφενός να απολογούνται σε εκείνους, δείχνοντας ότι συνεχίζουν να εκφράζουν αμετανόητοι τις αντικανονικές θέσεις της Μοσχοβίας, συνεργώντας στις εχθρικές της απόπειρες να υπονομεύσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Τάξη της Εκκλησίας μας, και αφετέρου να συκοφαντούν με κάθε ευκαιρία τόσο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου όσο και τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη…

Όμως, οι τοποθετήσεις τους είναι καθαρά πολιτικές, γεωπολιτικές. Δεν μυρίζουν λιβάνι, δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία και την Παράδοση και τους Κανόνες της. Γι’ αυτό και οι προσπάθειές τους απέτυχαν και θα αποτυγχάνουν στο διηνεκές. Διότι έχουν απέναντί τους όχι το Χρυσόστομο ή το Βαρθολομαίο, αλλά τον ίδιο τον Θεό!

Τους συνιστώ λοιπόν να ξαναδιαβάσουν το εξαίρετο επιστημονικό κείμενο του Άρχοντος Δρος Αναστασίου Βαβούσκου, με τίτλο “Η αναγνώριση του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου”, που αποδομεί και συντρίβει τα ψευδεπιχειρήματα και τις προφάσεις εν αμαρτίαις που αναμασούν αμετανόητοι.

Μετά από όλα αυτά -μετά κυρίως από την δημόσια αποδοκιμασία τους από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη (το βίντεο αυτό αισθάνομαι ότι πρέπει να παρακολουθήσουμε ξανά, γι’ αυτό και το παραθέτω στο τέλος), ο οποίος ευθέως αποκάλυψε ότι υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και όχι το συμφέρον της Εκκλησίας- το ότι συνεχίζουν να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τοποθετήσεις αντίθετες στους Κανόνες και την Παράδοση της Εκκλησίας μας, δείχνει ότι είναι πλήρως διεστραμμένοι, διεφθαρμένοι και υποταγμένοι σε σκοπούς σκοτεινούς και απειλητικούς για την Εκκλησία, για τον Ελληνισμό, για την Κύπρο μας.

Στο χέρι των Κυπρίων αδελφών και της Αγιωτάτης Εκκλησίας της είναι να τους οδηγήσουν μια και καλή στα χρονοντούλαπα, στη χωματερή της Ιστορίας. Προτού κάνουν ζημιά ανεπανόρθωτη, όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και για την Εθνική και Κρατική υπόσταση της Κύπρου μας…

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο