Το συγκινητικό αφιέρωμα ευγνωμοσύνης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας προς στον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας (VIDEO)


Το συγκινητικό αφιέρωμα ευγνωμοσύνης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας για την Επέτειο των 60 ετών από την εις Διάκονον χειροτονία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Παραθέτουμε το κείμενο σε Ελληνική Μετάφραση:

Πριν από 60 χρόνια, στις 13 Αυγούστου 1961, ένας νεαρός Απόφοιτος της Πατριαρχικής Θεολογικής Σχολής στο Νησί της Χάλκης, ο Δημήτριος Αρχοντώνης, χειροτονήθηκε Διάκονος, αφού την προηγούμενη ημέρα είχε πάρει ένα νέο, Μοναστικό, όνομα: Βαρθολομαίος.

Έκτοτε, η ζωή του είναι αφιερωμένη στην υπηρεσία του Θεού και των ανθρώπων, στη φροντίδα για την ενότητα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, στο “χτίσιμο γεφυρών” μεταξύ εθνών και θρησκειών και στην αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης.

Πριν από δυόμισι χρόνια, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας έλαβε έναν Τόμο από τον Παναγιώτατο, ο οποίος επιβεβαίωσε την κανονική ανεξαρτησία της Εκκλησίας μας.

Σήμερα, εκ μέρους του πληρώματος της τοπικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον συγχαίρουμε ειλικρινά για την επέτειο της εις Διάκονον χειροτονίας του.

Είθε ο Κύριος να τον συνοδεύει στις θεοσεβείς πράξεις του και να του δίνει δύναμη να κηρύσσει τον λόγο Του.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο