Το Σάββατο 8 Μαΐου 2021 τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν με 2 μεγάλες προσφορές

Το Σάββατο 8 Μαΐου 2021 τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν με 2 μεγάλες προσφορές

Στα περίπτερα όλης της χώρας και σε όλα τα σημεία πώλησης

Το Cook Magazine έρχεται στα Παραπολιτικά γεμάτο με νόστιμες συνταγές για αποτοξίνωση και ευεξία με την υπογραφή του Σταύρου Βαρθαλίτη!

Αυτό τον μήνα στο Cook Magazine που κυκλοφορεί το Σάββατο 08.05 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά, ο νέος Έλληνας Masterchef Σταύρος Βαρθαλίτης ετοίμασε για εσάς ένα τεύχος γεμάτο με light συνταγές, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση, με γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας αλλά χωρίς περιττές θερμίδες!

Απολαύστε δροσερές σαλάτες με κους κους και σπανάκι, πεντανόστιμες και ελαφριές ομελέτες με λαχανικά, φριτάτα με μανιτάρια Portobello και σπαγγέτι με πέστο βασιλικού! Ακόμη θα βρείτε τους πιο υγιεινούς και πεντανόστιμους Detox χυμούς για ενυδάτωση, ενεργοποίηση του μεταβολισμού και καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών!

Φυσικά η γιορτή της Μητέρας θα γίνει ακόμη πιο ιδιαίτερη, μαγειρεύοντας τις κλασικές συνταγές με έναν πρωτότυπο και πιο σύγχρονο τρόπο! Μουσακάς αποδομημένος, λαχταριστά γεμιστά με κινόα και βότανα και λαχανόρυζο με τομάτα και κρόκο Κοζάνης!

Extra bonus: Top Μαρινάδες που θα απογειώσουν κάθε σας πιάτο! Κλείνοντας με πρωταγωνίστρια τη φράουλα δημιουργήστε τις πιο ακαταμάχητες συνταγές που πρόκειται να εκπλήξουν τους πάντες! Σπιτικό παγωτό φράουλα, pavlova, ατομικά ταρτάκια με κρέμα, cheesecake σε ποτήρι.

Τέλος μην χάσετε το δροσερό αφιέρωμα στις ελληνικές μπύρες! Μάθετε τα πάντα για την αναπτυσσόμενη ελληνική ζυθοποιία, για τις κατηγορίες της μπύρας, τη σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος, τις γεύσεις που ταιριάζει, αλλά και 1 μύθο και 4 αλήθειες του γνωστού ποτού!

Ακόμα, ο 12ος τόμος της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, της Εκδοτικής Αθηνών έρχεται αυτό το Σάββατο με τα Παραπολιτικά.

Το Σάββατο 8 Μαΐου 2021 τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν με 2 μεγάλες προσφορές

Ο 12ος τόμος της νέας επετειακής έκδοσης της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους που κυκλοφορεί το Σάββατο 08.05 με τα Παραπολιτικά, είναι αφιερωμένος σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο της ελληνικής ιστορίας τα χρόνια 200-30 π.Χ.

Τα χρόνια αυτά είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την ελληνική ιστορία γιατί οι Έλληνες έχασαν μεν την πολιτική ανεξαρτησία τους, κατόρθωσαν όμως με τη δύναμη του ανώτερου πολιτισμού τους να υποτάξουν βαθμιαία πολιτιστικά τον κατακτητή και να διατηρήσουν άθικτο τον ελληνικό χαρακτήρα των χωρών τους. Τα γεγονότα των χρόνων αυτών είχαν σπουδαίες συνέπειες για την εξέλιξη της ελληνικής ιστορίας.

Είναι μεγάλη εξάλλου και η κοσμοϊστορική σημασία αυτής της περιόδου αφού η εξάπλωση της κυριαρχίας των Ρωμαίων στην Ελλάδα και η δημιουργία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, επηρεασμένης από τον ελληνικό πολιτισμό, αποτέλεσε μεγάλη καμπή της Ιστορίας και προσδιόρισε αποφασιστικά την πορεία της κατά τους αμέσως επόμενους αιώνες, αλλά και ως τη σύγχρονη εποχή.

Η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» είναι έργο ενιαίο, γενικό και αδιάσπαστο από την αυγή του Ελληνισμού έως τον εικοστό αιώνα. Από την αρχή, την απώτερη ιστορία, διαμέσου των αρχαϊκών χρόνων, περνάει στους κορυφαίους αιώνες της κλασικής, αλεξανδρινής και ελληνιστικής εποχής, συνεχίζει στον χριστιανικό ελληνισμό της ακμής του Βυζαντίου, στους αιώνες του οθωμανικού ζυγού και στην εθνική αναγέννηση, περνώντας πλέον στη σύγχρονη εποχή. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η ιστορία της ανθρωπότητας είναι η ιστορία του ελληνικού πολιτισμού. Ο ελληνικός χώρος υπήρξε μικρός, το πνεύμα του όμως τον κατέστησε κέντρο της Οικουμένης.

Γιατί σε αυτόν τον τόπο καθιερώθηκε το πρωτείο του πνεύματος. Οι Ρωμαίοι κατέκτησαν τον ελληνικό γεωγραφικό χώρο αλλά το ελληνικό πνεύμα κατέκτησε την Ρώμη. Στους αιώνες της τουρκοκρατίας το ελληνικό πνεύμα ήταν αυτό που οδήγησε στον ξεσηκωμό του Γένους και οδήγησε στην ελληνική επανάσταση και στην ελευθερία του έθνους. Για τους ξένους λαούς η γνώση της ελληνικής ιστορίας αποτελεί μία άμεση επικοινωνία με τις ρίζες του πολιτισμού, με τη μακραίωνη συνέχεια και την πορεία του κόσμου. Επειδή πιστεύουμε ότι τίποτα δεν είναι αποκομμένο, αλλά ότι η ιστορία έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, θελήσαμε να παρουσιάσουμε αυτή τη συνέχεια με συνέπεια.

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, τα Παραπολιτικά προσφέρουν σε όλους τους αναγνώστες το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών έργο «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», της Εκδοτικής Αθηνών, σε μια ανανεωμένη σειρά σκληρόδετων τόμων. Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι ένα μεγαλειώδες και αξεπέραστο έργο, πολύπλευρο, πολυεδρικό, που δεν περιορίζεται στην καθιερωμένη εξιστόρηση των πολιτικών και των στρατιωτικών γεγονότων κάθε εποχής, αλλά συνθέτει μια καθολική εικόνα του Ελληνισμού διαμέσου των αιώνων. Οι τόμοι της σειράς, εκτός από τα εξαιρετικά κείμενα, εμπλουτίζονται με χιλιάδες εικόνες, πίνακες, προσωπογραφίες, χάρτες και γκραβούρες εποχής, από τα σπουδαιότερα ελληνικά και ξένα μουσεία του κόσμου.

Η σειρά συνθέτει τα ιστορικά γεγονότα με την ερμηνεία τους, όπως επιβάλλει η επιστημονική έρευνα. Δεν είναι έργο ενός προσώπου ώστε να υπάρχει το μειονέκτημα της ατομικής θεώρησης. Είναι καρπός πολύμοχθης συλλογικής προσπάθειας από ειδικούς επιστήμονες κάθε κλάδου της Ιστορίας που έχουν ήδη δώσει την εξαιρετική προσφορά τους στην ιστορική έρευνα, στη συγγραφή, στη διδασκαλία από τις πανεπιστημιακές έδρες, έχουν αποδείξει την επιστημονική τους ακεραιότητα και το πνευματικό τους ήθος.

Οι κορυφαίοι καθηγητές: Κωνσταντίνος Τσάτσος, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Μανόλης Ανδρόνικος, Ιωάννης Κακριδής, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ Θάνος Βερέμης, Βασίλης Φίλιας, Απόστολος Βακαλόπουλος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος είναι μόνο κάποια ονόματα, από τα πολλά, που υπήρξαν συγγραφείς και υπεύθυνοι της ύλης της σειράς. Τριακόσιοι ακόμα ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, υπό την εποπτεία επιτροπής καταξιωμένων ανθρώπων του πνεύματος και με τη συμπαράσταση ειδικών συμβούλων για κάθε ιστορική περίοδο, αφοσιώθηκαν στη συγγραφή του μνημειώδους αυτού έργου της Εκδοτικής Αθηνών.

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο