«Το Πατριαρχείο μας άντεξε πολλούς πειρασμούς, αλλά για 1700 χρόνια είναι εδώ»


Στους αγώνες και την μαρτυρία της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως αναφέρθηκε ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος, πολυμελή όμιλο Προσκυνητριών, εκ της Ενώσεως Γυναικών Γλυφάδας “Εμείς”.

Μιλώντας για το έργο των Προκατόχων του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πατριάρχη κ. Αθηναγόρα, που κατά την Πατριαρχία του συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955. “Ήταν μία μαύρη σελίδα της Περιόδου της λαμπράς Πατριαρχίας του”, είπε ο Παναγιώτατος, και σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε:

“Ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας και παρά την συρρίκνωση της Ομογενείας εμείς αντέχουμε. Έχουμε αγωνιστικό φρόνημα, αισιοδοξούμε για το αύριο, το οποίο είναι στα χέρια του Θεού. Εμείς κάνουμε, ως άνθρωποι, ό,τι μπορούμε,τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στα χέρια του Θεού και Εκείνος δεν μας απογοητεύει. Το Πατριαρχείο μας άντεξε πολλούς πειρασμούς, πολλές δοκιμασίες, πολλούς διωγμούς, αλλά για 1700 χρόνια είναι εδώ, εδραίο και αμετακίνητο. Ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας έχουμε μια πνευματική αρχή, μία πνευματική δύναμη, η οποία μας κάνει να αντέχουμε στους πειρασμούς και στις δυσκολίες. Και όταν τελειώσει η θητεία μας, η δουλειά μας, ο δρόμος μας, παραδίδουμε τη σκυτάλη στους νεοτέρους και έτσι η ζωή της Εκκλησίας και της Ομογενείας, που είναι συνυφασμένες, συνεχίζεται από γενεά σε γενεά, από χρόνο σε χρόνο, από αιώνα σε αιώνα. Γι’αυτό φτάσαμε τα 1700 χρόνια, με την χάρη του Θεού, άλλοτε καλύτερα, άλλοτε χειρότερα, όπως λέγει ένα γνωστό απόφθεγμα, “και μόνοι και μετά πολλών”, είτε ούτως είτε άλλως, αγωνιζόμεθα και συνεχίζουμε”.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε το Δ.Σ. και τα Μέλη του Ομίλου για την επίσκεψή τους στο Φανάρι, τους ευλόγησε και ζήτησε να μεταφέρουν την Πατρική και πατριαρχική ευχή του στους οικείους τους στην Ελλάδα.


Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο