Το Πατριαρχείο Αντιοχείας για τη Μεγάλη Εβδομάδα


Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών θα τελεστούν οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, σε συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο, η Ι.Σ. που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο (4 Απριλίου) αποφάσισε (όπως και η Εκκλησία της Ελλάδος) να εορτασθεί η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα στις 27 Μαΐου 2020.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε δεσμευτεί να σταματήσουμε τις Ιερές Ακολουθίες και έχουμε ζητήσει από εσάς να συμμορφωθείτε με αυτά τα γενικά μέτρα που έλαβε ολόκληρος ο κόσμος και να μείνετε στο σπίτι» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση: «Καλείστε να το κάνετε αυτό, εντείνοντας τις καθημερινές σας προσευχές και διαβάζοντας τη Βίβλο, τους βίους των Αγίων, τους λόγους των Αγίων Πατέρων και όλα όσα κάνουν τα σπίτια σας «μικρές εκκλησίες», ενθυμούμενοι ότι «Βασιλεία του Θεού είναι μέσα σας».

Εν μέσω αυτού του κλίματος η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε υπό τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη έλαβε τις κάτωθι αποφάσεις:
– Τονίζουμε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων που ελήφθησαν από τις επίσημες αρχές, συμπεριλαμβανομένης τα παραμονής στο σπίτι.
– Καλούμε τους πιστούς, τους κληρικούς και τους μοναχούς να συνεργαστούν πλήρως με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, και όπου μπορούν να παρέχουν βοήθεια .
– Οι ιερές Ακολουθίες την Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή των Βαΐων θα πραγματοποιηθούν από τους ιερείς και τους μοναχούς χωρίς πιστούς, αλλά με τη δυνατότητα απευθείας τηλεοπτικής ή διαδικτυακής μετάδοσης .
«Ενώ δεχόμαστε την ποικιλομορφία των απόψεων και τις διαφορετικές ιδέες στην προσέγγιση των θεμάτων αυτών, οι προαναφερθείσες αποφάσεις και οδηγίες εκφράζουν την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Αντιοχείας. Κατά συνέπεια, κάθε παραβίαση αυτών των αποφάσεων συνιστά ρητή παραβίαση της θέσης της Εκκλησίας και οι αρχές της Εκκλησίας δεν είναι υπεύθυνες για οποιεσδήποτε πολιτικές συνέπειες αυτών των παραβιάσεων» αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο