Το Ουκρανικό Ζήτημα


Γράψτε μια κριτική

Από: €20.00 στα €14.00
Τιμή Πρωτοπορίας Κωδικός: 539788

Συγγραφέας: Βαβούσκος, Αναστάσιος Κων.

Εκδόσεις: Μέθεξις Σελίδες: 338

Ημερομηνία Έκδοσης: 24/06/2020

Θέμα: Δίκαιο (γενικά)

Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία

Αθήνα: Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Θεσσαλονίκη: Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Πάτρα: Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

[?] Βοήθεια για τη διαθεσιμότητα

Στο νέο αυτό βιβλίο του, ο έγκριτος Κανονολόγος διαπραγματεύεται συνολικώς όλες τις παραμέτρους, που συνθέτουν την εικόνα του επίμαχου αυτού ζητήματος.

Ιδιαιτέρως, ερμηνεύεται το Γράμμα Εκδόσεως του 1686, η ανάλυση του οποίου οδηγεί στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα, ότι διά του Γράμματος αυτού εκχωρήθηκε στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας μόνον το Δικαίωμα Χειροτονίας του Μητροπολίτου Κιέβου υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε καμία περίπτωση δεν μεταβιβάσθηκε στο Πατριαρχείο Μόσχας η κανονική Δικαιοδοσία επί της Μητροπόλεως Κιέβου.

Το ως άνω συμπέρασμα ενισχύεται επίσης από την παρουσίαση της προσωπικότητας του υπογράψαντος το Γράμμα Εκδόσεως Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Διονυσίου Δ΄ του Μουσελίμ αλλά και από όμοια Γράμματα Εκδόσεως του ιδίου αλλά και ετέρων Οικουμενικών Πατριαρχών.

Τέλος, και μετά από ενδελεχή ιστορικοκανονική διαπραγμάτευση όλων των επιμέρους θεμάτων, που ανέκυψαν πριν αλλά και μετά την υπογραφή του Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου περί Αυτοκεφάλου της νέας Ουκρανικής Εκκλησίας, ο Συγγραφέας καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι η Σύγκληση Συνόδου Προκαθημένων, όπου οι μεν Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες θα εκφρασθούν «Εν Συνόδω», δηλαδή θα καταθέσουν εγγράφως τις απόψεις τους, ο δε Πρόεδρος αυτής Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄ θα επεξηγήσει στους Προκαθημένους των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, που έχουν αντίθετη άποψη, την Νομοκανονική βάση των ενεργειών και Αποφάσεων της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Επισκέψεις: 12


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο