Το λογότυπο του Αποστολικού Ταξιδιού του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα


Με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2021 δημοσιεύτηκε το λογότυπο του ταξιδιού του.

Λογότυπο:

Το λογότυπο για το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει την Εκκλησία ως ένα πλοίο που διασχίζει τα ταραγμένα νερά του κόσμου μας, με τον Σταυρό του Χριστού ως κατάρτι και τα ιστία του να οδηγούνται από τον άνεμο του Αγίου Πνεύματος. Το σχήμα των ιστίων παραπέμπει στην αλληγορική απεικόνιση του Πάπα, ο οποίος έρχεται ως φίλος της Ελλάδας, ενώ τα χρώματα του λογότυπου, κίτρινο και μπλε, συμβολίζουν τις σημαίες του Βατικανού και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Απόφθεγμα:

Το απόφθεγμα «Ας ανοιχθούμε στις εκπλήξεις του Θεού», που αναγράφεται περιμετρικά των ιστίων, αποτελεί απόσπασμα από το Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την 36η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας-WYD και η πλήρης πρόταση είναι: «Είθε να είμαστε όλο και πιο ανοιχτοί στις εκπλήξεις του Θεού, που επιθυμεί να φωτίζει αδιαλείπτως το μονοπάτι της ζωής μας». Καθώς η Ελλάδα αισθάνεται τις επιπτώσεις της πανδημίας και της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, το σύνθημα εκφράζει την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Πάπα θα φέρει μια αχτίδα φωτός για το μέλλον της Ελλάδας, μιας χώρας με βαθιά ριζωμένη πίστη και ένδοξο παρελθόν.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο