Το ΚΕΣΟ στις Φυλακές Χαλκίδος


Αμέσως μετά τη Δράση σε Ροδόπη – Κοτοτηνή το ΚΕΣΟ μετέβη στις Ανδρικές Φυλακές Χαλκίδος.

Εκεί το ΚΕ.Σ.Ο. – Εκκλησιαστικό ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & peoo.gr – Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, πραγματοποίησε Οπτομετρικούς και Οφθαλμολογικούς Ελέγχους στο πλαίσιο των Φιλανθρωπικών Δράσεων, που υλοποιούν οι δύο Φορείς, διαδοχικά σε Σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας από το 2019 εκτός του διαστήματος των Απαγορεύσεων λόγω της Πανδημίας. 

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Σπύρου Αθανασίου, η Κοινωνική Λειτουργός και ο Γιατρός των Φυλακών.

Το ΚΕΣΟ έδρασε με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και του κ. Αγαθάγγελου, Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Ο.

Την Ομάδα των Οπτικών αποτελούσαν οι Οπτικοί Στέλιος Μυλωνάς (Πρόεδρος της Π.Ε.Ο.Ο), Γιώργος Κλάδος, Γεράσιμος Σισμάνης, Λάμπρος Νικολόπουλος και Γιώργος Γαλάτης.

Από το ΚΕ.Σ.Ο ήταν η Οφθαλμίατρος κα Αναστασία Σερέπα και ακολουθούσαν η Μαίρη Πίνη Γενική Διευθύντρια, η Μαρία Τάταρη Γ.Γ του Δ.Σ, η Σοφία Κώνστα–Πέππα Ταμίας του Δ.Σ, ο Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης Υπεύθυνος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και η Ειρήνη Χαιρέτη Κοινωνική Λειτουργός του Φορέα η οποία είχε ιδιαίτερη συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό του Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδος κα Μαρία Βάπα.

Εξεταστήκαν συνολικά 114 Άτομα. Εξ αυτών οι 104 ήταν Κρατούμενοι, από τους 140, που «φιλοξενούνται» στο Κατάστημα και 10 ήταν Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι. Για τους σκοπούς των Ελέγχων, οι Οπτικοί είχαν μεταφέρει αξιόλογο Μηχανολογικό Εξοπλισμό, όπως διαγνωστικά Μηχανήματα και Επιτραπέζιο Διαθλασήμετρο, καθώς και δύο φορητά με την υποστήριξη της Εταιρείας Bairamoglou Eyewear.

Η επίσκεψη ΚΕ.Σ.Ο-Π.Ε.Ο.Ο σε Σωφρονιστικό Κατάστημα ήταν η όγδοη. Έχουν προηγηθεί εκείνες στις Γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών και Κορυδαλλού, στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας, στις Φυλακές της Κομοτηνής, δύο φορές στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων του Αυλώνα και στο Εργοστάσιο Αρτοποιίας των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου οι Κρατούμενοι είναι και Εργαζόμενοι. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Χαλκίδος, εδώ οι έγκλειστοι κατασκευάζουν στρώματα. Οι Εργαζόμενοι Κρατούμενοι για κάθε ημέρα Εργασίας, κερδίζουν μια ημέρα Αποφυλάκισης και 10€ το Μήνα.

Η επίσκεψη έκλεισε με ξενάγηση όλης της Ομάδος, από τον Διευθυντή κ. Αθανασίου στα Εργαστήρια Παραγωγής και ένα κέρασμα.

Ανταλλάξαμε χειραψίες και δώσαμε ραντεβού να επιστρέψουμε με τα Γυαλιά περίπου σ΄ ένα Μήνα.

Επισκέψεις: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο