Το Ι.Π.Ε. στο 1ο Συνέδριο της Ιεροψαλτικής Κοινότητας “ΨΑΛΤΙΚΗ 2.0”


Το Ι.Π.Ε. στο 1ο Συνέδριο της Ιεροψαλτικής Κοινότητας “ΨΑΛΤΙΚΗ 2.0”

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Έναρξη των Εργασιών του 1ου Συνεδρίου της Ιεροψαλτικής Κοινότητας “ΨΑΛΤΙΚΗ 2.0”, το οποίο λαμβάνει χώρα στα Τρίκαλα και διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.).

Οι εργασίες του Συνεδρίου άνοιξαν το απόγευμα της Τετάρτης με την συνεδρία «Βυζαντινή Μουσική: Η Μουσική του Γένους», στην οποία έδωσαν το παρόν εκ μέρους του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο κ. Γεώργιος Φίλιας, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., και ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Δημήτρης Μπαλαγεώργος, Συγγραφέας Εκπαιδευτικού Υλικού Προγραμμάτων Βυζαντινής Μουσικής του Ι.Π.Ε.

Κατά την Εισήγηση που έκανε ο π. Θεολόγος μαζί με τον κ. Φίλια και τον κ. Μπαλαγεώργο, παρουσιάστηκαν τα 20 νέα Επιμορφωτικά Προγράμματα που έχει καταρτίσει το Ι.Π.Ε., ανάμεσα στα οποία υπάρχουν τρία που αφορούν στην Βυζαντινή και την Παραδοσιακή Μουσική του Γένους.

Συγκεκριμένα έγινε λόγος για το πρόγραμμα «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ ΨΑΛΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ» διάρκειας 56 Διδακτικών ωρών, το οποίο αφορά στην Επιμόρφωση εμπειροτεχνών Ψαλτών, για το πρόγραμμα «ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» διάρκειας επίσης 56 Διδακτικών Ωρών, το οποίο αφορά στην κατάρτιση Πτυχιούχων Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, και για το Πρόγραμμα «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» διάρκειας 49 Διδακτικών Ωρών, το οποίο μελετάει τη Βυζαντινή Μουσική συγκριτικά με αυτή της Δύσης.

Στη συνέχεια τιμήθηκε το Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας για τη συμπλήρωση πεντηκονταετίας εθνικής προσφοράς στο πρόσωπο του Διευθυντού του κ. Γρηγορίου Στάθη, Ομότιμου Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Το Ι.Π.Ε. στο 1ο Συνέδριο της Ιεροψαλτικής Κοινότητας “ΨΑΛΤΙΚΗ 2.0”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο