Το Εκκλησιαστικό ιστολόγιο Orthodoxia.info μας χρειάζεται όλους να βάλουμε ένα μικρό ελάχιστο λιθαράκι για τις προσπάθειες τους


Πέντε χρόνια τώρα η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση OrthodoxTV.gr, (που ξεκίνησε ως «Ecclesiastical Television ECTV» ) με τις μικρές πενιχρές δυνάμεις της έχει κατορθώσει να μεταδώσει δεκάδες ιερές ακολουθίες, μεγάλα εκκλησιαστικά γεγονότα, συνέδρια και ημερίδες καθώς και σημαντικά θέματα της εκκλησιαστικής ειδησεογραφίας δίνοντας τη δυνατότητα στους ανά τον κόσμο ορθοδόξους να βιώσουν έστω και εξ’ αποστάσεως τον λατρευτικό πλούτο και την λειτουργική μας παράδοση.

Ταξιδεύουμε ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μεταδίδοντας και διανέμοντας δωρεάν την εικόνα μας, όχι μόνο στους δεκάδες χιλιάδες τηλεθεατές μας μέσω του YouTube και των κοινωνικών δικτύων αλλά και μέσω ενός μεγάλου αριθμού τηλεοπτικών σταθμών της χώρας οι οποίοι λαμβάνουν υπό την μορφή pool τις μεταδόσεις μας για το πρόγραμμα τους.

Όσα είδατε σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς κατά τη διάρκεια των μεγάλων προσκυνημάτων των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας και της Αγίας Ελένης, η πρώτη Θεία Λειτουργία στο τραγικό Μάτι Αττικής την πρώτη Κυριακή μετά την τραγωδία κι ενώ τα δέντρα έκαιγαν ακόμη, Θ. Λειτουργίες σε μεγάλα προσκυνήματα όπως σε αυτό της Εικοσιφίνισσας ή της Παναγίας Ξενιάς, και στις μέρες μας οι ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος την εποχή της πανδημίας, ήταν δράσεις που επιμελήθηκε η ομάδα των ανθρώπων της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης.

Χωρίς να υπολογίζουν κόπο και μόχθο, οι άνθρωποι μας, βρίσκονται όπου τους καλεί το καθήκον και με πολύ προσωπική εργασία παραδίδουν με συνέπεια αποτέλεσμα άρτιο και επαγγελματικό δίνοντας την δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να βρεθεί εκεί που χτυπά η καρδιά της πίστεως.

Οι δυνάμεις μας όμως είναι εξαιρετικά περιορισμένες και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούμε είναι ήδη παρωχημένος.

Όσο οι ανάγκες αυξάνονται τόσο περισσότερο η υλοποίηση τους γίνεται δυσκολότερη. Η μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων που χρησιμοποιούμε χρειάζεται άμεση αντικατάσταση και αυτή τη φορά δεν έχουμε την δυνατότητα εξοπλιστούμε, κομμάτι – κομμάτι, καλώδιο – καλώδιο, όπως κυριολεκτικά κάνουμε όλο αυτό το διάστημα.

Ο εξοπλισμός μας είναι ημι-επαγγελματικός σε μεγάλο μέρος του και η βαριά χρήση που του κάνουμε, ξεπερνά τις προδιαγραφές και δυστυχώς τις αντοχές του.

Η νέα μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων που χρειαζόμαστε και ελπίζουμε να κατορθώσουμε να προμηθευτούμε θα είναι σύγχρονη, υψηλής ευκρίνειας και φυσικά αυστηρά επαγγελματικών προδιαγραφών, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες των μεταδόσεων.

Πρόκειται για ένα project το κόστος του οποίου ξεπερνά τις 160.000€ το βάρος του οποίου δυστυχώς αδυνατεί να καλύψει ο Οργανισμός μας. Γι αυτό και για πρώτη φορά αναγκαζόμαστε να στραφούμε προς εσάς, τους ανά τον κόσμο τηλεθεατές μας ζητώντας την δική σας συμπαράσταση.

Η έκταση της ανάγκης είναι τέτοια που τίποτα δεν περισσεύει. Κάθε προσφορά ανεξάρτητα από το ύψος της, είναι όχι μόνο δεκτή αλλά και αναγκαία.

Οι προσφορές μπορούν να γίνουν με δυο τρόπους:

1. ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ Καταθέτοντας το ποσόν που επιθυμείτε στον λογαριασμό του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ», δράση του οποίου αποτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση.

2. ΣΕ ΕΙΔΟΣ Προχωρώντας οι ίδιοι στην αγορά τμημάτων του απαραίτητου εξοπλισμού τον οποίον στη συνέχεια θα προωθήσετε στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση.

Και στα δυο περιπτώσεις θα πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία με τον Οργανισμό ώστε να εκδοθούν τα σχετικά παραστατικά αποδοχής δωρεάς και να υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωση.

Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε να μας γράφετε στο donations@aenaos.org ώστε να απαντήσουμε σε κάθε ερώτημά σας.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο