Το ΕΔΑΔ απέρριψε Αίτημα Καταργήσεως του Νόμου στο Μαυροβούνιο


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο, απέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες Αίτημα προσωρινής Απαγόρευσης του Νόμου για την Ελευθερία της Θρησκείας και το Νομικό Καθεστώς των Θρησκευτικών Κοινοτήτων που Ψηφίστηκε στο Μαυροβούνιο.

Το εν λόγω Αίτημα πρότεινε την Απαγόρευση του Νόμου μέχρι να ληφθεί η σχετική Απόφαση από το Συνταγματικό Δικαστήριο του Μαυροβουνίου, ή να συναφθεί Συμφωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.

Η Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου σχολιάζοντας το γεγονός, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η Απόφαση αυτή αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι οι παρατηρήσεις που έγιναν σχετικά με τον Νόμο για την Θρησκευτική Ελευθερία έχουν καθαρά Πολιτικό και ιδεολογικό χαρακτήρα και δεν έχουν καμία βάση ούτε στο Εθνικό ούτε στο Διεθνές Δίκαιο».

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου υπενθύμισε ότι το 2012 το ΕΔΑΔ Απέρριψε “ως προδήλως παράλογο και απαράδεκτο” την αξίωση της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας για την επιστροφή παλαιών κατασχεθέντων Εκκλησιαστικών Περιουσιών στο Μαυροβούνιο.

Τέλος να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός Πιστών πραγματοποιήσε διαμαρτυρία στους δρόμους του Μαυροβουνίου, ζητώντας την Κατάργηση του Αντιχριστιανικού αυτού πρόσφατου Νόμου.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο