Το Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου


Συνήλθε χθες, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Όσον αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών η Δ.Ι.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση και την σχετική ενημέρωση επί του σημαντικού αυτού θέματος ομοφώνως απεφάνθη ότι σέβεται πλήρως και τις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών και ευρίσκεται σε αναμονή της εφαρμογής της εν λόγω Αποφάσεως του ΣτΕ από την Πολιτεία και από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι πάντοτε σε διάθεση συνεργασίας και επικοινωνίας για το καλύτερο αποτέλεσμα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών βάσει των οριζομένων από το Σύνταγμά μας.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της ΔΙΣ

Συνήλθε χθες, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τις Συνεδρίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:
Προέβη στην συμπλήρωση και διόρθωση των υπ’ αριθμ. 1 και 2 Κανονισμών του 1977, τους οποίους παρέπεμψε στην Σεπτή Ιεραρχία.

Ανανέωσε τον διορισμό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ.κ. Ιωάννου στην θέση του Διευθυντού του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Συνεζήτησε επί της πορείας του έργου του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ανέθεσε στην Συνοδική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας.

Ενέκρινε την συμμετοχή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Διεθνές Συνέδριο της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 4ης έως 10ης Μαΐου 2020, με θέμα «Η Ορθόδοξη Θεολογία στον 21ο αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Ενέκρινε την υποβληθείσα πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Αναγεννήσεως περί της συγκλήσεως του ΙΗ’ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, με κεντρικό θέμα: «Το ήθος και ο χαρακτήρας της λατρείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας», το οποίο θα διοργανωθεί στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, από της 21ης έως της 23ης Σεπτεμβρίου 2020.

Ενέκρινε την υποβληθείσα πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος περί της διοργανώσεως Διημέρου Συνεδρίου από της 27ης έως της 28ης Νοεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, με θέμα: «Η θεολογία του Γάμου».

Ενέκρινε το αίτημα της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Περί της Διεξαγωγής από 15ης έως 16ης Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα, Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου με θέμα: «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ».

Τέλος, συνεζήτησε τρέχοντα Υπηρεσιακά θέματα των Συνοδικών Επιτροπών, των Ιερών Μητροπόλεων και τρεχόντων ζητημάτων, ενέκρινε Αποσπάσεις Κληρικών και έλαβε σχετικές Αποφάσεις επ’ αυτών.

Όσον αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών η Δ.Ι.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση και την σχετική ενημέρωση επί του σημαντικού αυτού θέματος ομοφώνως απεφάνθη ότι σέβεται πλήρως και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών και ευρίσκεται σε αναμονή της εφαρμογής της εν λόγω αποφάσεως του ΣτΕ από την Πολιτεία και από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι πάντοτε σε διάθεση συνεργασίας και επικοινωνίας για το καλύτερο αποτέλεσμα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών βάσει των οριζομένων από το Σύνταγμά μας.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο