Το Βατικανό απειλεί να Απολύσει Υπαλλήλους που δεν θα εμβολιαστούν κατά της Covid-19


Την προειδοποίηση πως ίσως οδηγηθούν σε απόλυση εξέφρασε το Βατικανό προς τους υπαλλήλους που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 χωρίς να έχουν λόγους υγείας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο καρδινάλιος Τζουζέπε Μπερτέλο, ο οποίος είναι ουσιαστικά ο κυβερνήτης του κράτους, σε επτασέλιδο διάταγμά του κάνει λόγο για “υπεύθυνη επιλογή” ώστε κάποιος να μη μολύνει και βλάψει συνανθρώπους του.

Μάλιστα, όσοι από τους υπαλλήλους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας, μελετάται να μεταφερθούν σε άλλο πόστο το οποίο θα συνεπάγεται μικρότερη συναναστροφή με κόσμο, κρατώντας πάντως τον ίδιο μισθό ακόμα κι αν το νέο αυτό πόστο ανήκει σε χαμηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο.

Για όσους όμως αρνηθούν τον εμβολιασμό χωρίς να συντρέχουν λόγοι υγείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το διάταγμα του Μπερτέλο προβλέπει μέχρι και την απομάκρυνσή τους από τη θέση εργασίας τους, επικαλούμενο νόμο του 2011 ο οποίος “προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι, που αρνούνται «προληπτικά μέτρα», είναι πιθανό να υπόκεινται σε «συνέπειες διαφόρων βαθμίδων που μπορεί να οδηγήσουν σε αποπομπή»”.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορταζ του ΑΠΕ, ο πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή υπέρ του εμβολιασμού για την Covid-19, δηλώνοντας πως «είναι μια ηθική επιλογή διότι ρισκάρεις την υγεία του, τη ζωή σου, αλλά ρισκάρεις και τις ζωές των άλλων», ενώ ήταν από τους πρώτους όντας 84 ετών που έκαναν το εμβόλιο.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο