Το αύριο συμβαίνει σήμερα! Συνομιλία με τον π. Βασίλειο Θερμό_ των Αντώνη Μακατούνη & Κώστα Παππά_ Νέα έκδοση


Μία σειρά συνεντεύξεων του παιδοψυχιάτρου και θεολόγου π. Βασίλειου Θερμού στους δημοσιογράφους Αντώνη Μακατούνη και Κώστα Παππά, που συνδυάζουν την παρουσίαση προσωπικών βιωμάτων και εμπειριών αλλά και την κριτική επισκόπηση των δρωμένων της εποχής που διανύουμε.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν μας. Έχουμε τη δυνατότητα, όμως, να το αξιοποιήσουμε για να γίνουμε αντάξιοι των ιστορικών συνθηκών στις οποίες ζούμε. Οι προκλήσεις της εποχής μας αποτελούν ένα προνομιακό πεδίο για να συνεργασθούν η Πίστη μας με την Ψυχολογία. Όταν υπάρχει καλή πρόθεση μπορούμε να αντλήσουμε και από τις δύο την αλήθεια. Μία αλήθεια που δεν γίνεται ποτέ αντιληπτή χωρίς διαρκή και έντιμη σπουδή στην αλήθεια του εαυτού και του προσώπου μας. 

 Τα «καυτά» θέματα που αναλύονται στη συζήτηση με τον π. Βασίλειο είναι: Οι νέοι σήμερα, οι ψυχικές διαταραχές, ο έρωτας, το σεξ, η ομοφυλοφιλία, η βία, η επιθετικότητα και ο θάνατος.

Η έκδοση εμπλουτίζεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο της οικογένειας του π. Βασιλείου Θερμού.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Το αύριο συμβαίνει σήμερα! Συνομιλία με τον π. Βασίλειο Θερμό
Συγγραφέας:
Αντώνης Μακατούνης – Κώστας Παππάς
Φωτογραφίες: Αρχείο οικογένειας π. Β. Θερμού-Πέπη Οικονομάκη
Εκδόσεις: Ακρίτας
ISBN: 978-618-84767-14
Σελ: 256
Διαστάσεις: 14 εκ. x 20,5 εκ.
Βάρος: 280 gr
Λ.Τ: 12,00€

Πίνακας περιεχομένων
Πρόλογος…………………………………………………………………………………. 9
1. Οι νέοι σήμερα………………………………………………………………….. 11
2. Ψυχικές διαταραχές………………………………………………………… 45
3. Έρωτας και σεξ………………………………………………………………… 83
4. Ομοφυλοφιλία……………………………………………………………….. 121
5. Βία και επιθετικότητα………………………………………………….. 153
6. Θάνατος…………………………………………………………………………… 193
Επίλογος………………………………………………………………………………. 221
Έργα του ιδίου (σύντομη περιγραφή)……………………………… 223
Σύντομο σχεδίασμα του βίου……………………………………………. 231
Φωτογραφικό υλικό…………………………………………………………… 241

Ο π. Βασίλειος Θερμός γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1957 και σπούδασε Ιατρική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ψυχίατρος παιδιών και εφήβων. Είναι διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίκουρος καθηγητής Ποιμαντικής στην ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευθεί ως «επισκέπτης επιστήμων» (Visiting Scholar) στο Πανεπιστήμιο Harvard, στο Boston University, στο Boston College, και στο Andover Newton. Βιβλία και άρθρα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Ρουμανικά. Για το σύνολο του έργου του έχει εκπονηθεί μεταπτυχιακή εργασία (master thesis) στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Balamand στον Λίβανο. Βασικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η ποιμαντική παρουσία της Εκκλησίας, η θρησκευτικότητα σε συνάρτηση με την προσωπικότητα, η ψυχολογία και ψυχοπαθολογία του θρησκευτικού βιώματος και της θρησκευτικής συμπεριφοράς, η ψυχολογία του κληρικού και του εκκλησιαστικού οργανισμού, η ψυχολογία της θρησκευτικής διαστάσεως του πολιτισμού, ο διάλογος ψυχαναλύσεως και θεολογίας, τα ζητήματα λειτουργικής κ.α. Ασχολείται με την επιμόρφωση κληρικών και άλλων στελεχών της Εκκλησίας (Ελλάδα, Αμερική, Φιλανδία), ενώ διδάσκει και στην Θεολογική ακαδημία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας. Υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και είναι ο διευθυντής έκδοσης του περιοδικού Ψυχής Δρόμοι.

Ο Αντώνης Μακατούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος Σχολών Δημοσιογραφίας και Φοροτεχνικών και τελειόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ε.Α.Π. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Ορθόδοξη Αλήθεια» καθώς και στο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ εργάστηκε στο παρελθόν στην ιστοσελίδα www.contra.gr. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

O Kώστας Παππάς γεννήθηκε το 1980 στην Αμφιλοχία. Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στον τομέα Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών του ΕΑΠ. Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Δημοσιογραφίας του Αντέννα. Στα 18 χρόνια της δημοσιογραφικής του πορείας εργάστηκε στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, Ραδιόφωνο Αντέννα, Πλάνετ, ΤV MAKEΔONIA καθώς και στις εφημερίδες «Απογευματινή», «Press time» και τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται στις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Ορθόδοξη Αλήθεια». Είναι επίσης δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Για να αποκτήσετε το βιβλίο πατήστε εδώ

Views: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο