Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, θα φιλοξενήσει διαδικτυακά με θέμα: ”Οφείλουμε τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους στον ξένο παράγοντα; Η περίπτωση της Ναυμαχίας του Ναυρίνου”


Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, θα φιλοξενήσει διαδικτυακά, τον Δρ. κύριο Δημήτρη Μεταλληνό, Διδάσκοντα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα:

”Οφείλουμε τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους στον ξένο παράγοντα; Η περίπτωση της Ναυμαχίας του Ναυρίνου”.

Σκοπός της Εκδήλωσης είναι να φωτίσουμε τις πραγματικές αιτίες εμπλοκής των Μεγάλων Δυνάμεων στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου και να μάθουμε την ιστορική αλήθεια με την βοήθεια αρχείων επι του θέματος.

Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Δημήτριος Μεταλληνός, Διδάσκων του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Βιογραφικό ομιλητή

Ο Δημήτριος Γ. Μεταλληνός γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε στη Γερμανία και περάτωσε την εγκύκλιο παιδεία στο Ν. Ψυχικό (Αθήνα).

Είναι Πτυχιούχος της Γερμανικής Φιλολογίας και της Θεολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εξειδικεύθηκε στη νεότερη Ελληνική και Ευρωπαϊκή ιστορία στο «Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών» του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης (Η.Π.Α.).

Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί ως μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο γνωστικό αντικείμενο: «Οργάνωση και Τεκμηρίωση Αρχείων».

Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012, διδάσκει μαθήματα της κατεύθυνσης «Αρχειονομία» και μαθήματα Ιστορίας Γενικής Παιδείας.

Έχει Συγγράψει Μονογραφίες, Μελέτες και Επιστημονικά Άρθρα, έχει συμμετάσχει σε Συνέδρια, ενώ παράλληλα Εργάζεται ως Ερευνητής σε Ελληνικά, Βρετανικά και Γερμανικά Αρχεία.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της Διαδικτυακής Πλατφόρμας ZOOM.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το Ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το e-mail τους στην διεύθυνση fthrace@otenet.gr , μέχρι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί.

Την Παρασκευή το πρωί το Ίδρυμα θα αποστείλει στο e-mail όσων δήλωσαν συμμετοχή, τον σύνδεσμο της Εκδήλωσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση είναι να έχετε εγκαταστημένη την εφαρμογή ZOOM στο υπολογιστή, στο tablet ή στο κινητό σας τηλέφωνο.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο