«Το Άρθρο 3 ζωντανό κειμήλιο της Ιστορικής πορείας Συγκροτήσεως του Νέου Ελληνικού Κράτους»


Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, στον απόηχο των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η Απόφαση της Κυβέρνησης να αποσύρει τελικά από την Αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα την Διάταξη που επανέφερε τις Ποινές για την Καθύβριση των Θείων.

Στο επίκεντρο της Συνεδριάσεως είναι οι Σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, ο Πολιτικός Όρκος, τα Ατομικά, Εργασιακά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η Προστασία της Οικογένειας και η Καθιέρωση ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που είναι πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

«Tο Άρθρο 3 ουδόλως απεδείχθη στην πράξη προβληματικό. Αντιθέτως, η αλλαγή του στην κατεύθυνση που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα, σε ό,τι αφορά τις Σχέσεις Ελλαδικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου και σίγουρα θα δημιουργούσε σοβαρή Εσωτερική Κοινωνική αναστάτωση. Και ας αναρωτηθούμε εάν τώρα που βγαίνουμε από μία δεκαετή οικονομική κρίση έχουμε την πολυτέλεια να μπούμε σε έναν νέο διχασμό εκ του μη όντος», ανέφερε κατά τη σημερινή συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ρουσόπουλος.

«Στον Ελληνικό λαό το Θρησκευτικό συναίσθημα, για λόγους ιστορικούς, είναι από τα χαρακτηριστικά τα βαθύτερα ριζωμένα της Εθνικής του Ταυτότητος. Η Εθνική μας Ταυτότητα ορίζεται από τη Γλώσσα, τα Ήθη και Έθιμα και τη Θρησκεία μας. Το Άρθρο 3 αποτελεί ένα ζωντανό κειμήλιο της Ιστορικής πορείας Συγκροτήσεως του Νέου Ελληνικού Κράτους», ανέφερε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και πρόσθεσε ότι «το αίτημα για απαλοιφή αυτού του στοιχείου της Πολιτειακής Ιστορίας της Ελλάδας ισοδυναμεί με αίτημα αλλοίωσης της Ιστορικότητος του Συνταγματικού Κειμένου, που συμβολικά ορίζει στοιχεία της Ταυτότητάς μας».

Με πληροφορίες: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο