Τον «μικρό ήρωα» και «ασθενή 0» της Φθιώτιδας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών


Το αγοράκι που νίκησε τον κορωνοϊό και την οικογένειά του, υποδέχθηκε στο Επισκοπικό Μέγαρο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών. Θα παραβρεθεί και στη Βάφτισή του στη Σπερχειάδα τον προσεχή Σεπτέμβρη…

Την Ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, έλαβε η όμορφη οικογένεια του Γιώργου Ρετσώνη και της Κατερίνας Τσαπούρα από τη Σπερχειάδα το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαΐου 2020 στο Επισκοπικό Μέγαρο.

Επρόκειτο για την οικογένεια, της οποίας το μόλις 3,5 μηνών βρέφος καθώς και η μητέρα, είχαν διαγνωστεί με κορωνοϊό στα τέλη Μαρτίου 2020.

Τότε, μιλώντας στο LamiaReport.gr η κα Κατερίνα, είχε εξομολογηθεί ότι η προσευχή και η πίστη ήταν τα στοιχεία που την κράτησαν όρθια, απέναντι στα απανωτά χτυπήματα της μοίρας.

Είχε γεννήσει πρόωρα, τον μικρό της «ήρωα», όπως τον αποκάλεσε και ο Σεβασμιότατος στη συνάντησή τους, ενώ στη συνέχεια επιπλοκές στην υγεία του, τους είχαν κρατήσει για 3 και πλέον μήνες μακριά από το σπίτι τους στην Σπερχειάδα και διέμεναν στην Αθήνα.

Όταν ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν, ο σύζυγός της Γιώργος είχε ένα σοβαρό τροχαίο στο ύψος της Θήβας (χρειάστηκε να νοσηλευτεί για καιρό μόνος του στο Νοσοκομείο), ενώ την επόμενη ημέρα ο μικρός τους γιος παρουσίασε Δύσπνοια και στη συνέχεια διαγνώστηκε με covid-19. Ομοίως και η μητέρα που για 14 ημέρες στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης προσεύχονταν για την υγεία της οικογένειάς της.

Προσεγγίζοντας με ευαισθησία και ανθρώπινο ενδιαφέρον την περιπέτεια αυτής της οικογένειας, αναλάβαμε την «υποχρέωση» να μεταφέρουμε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη το μήνυμα της πίστης και τη δίψα της να γνωρίσουν από κοντά τον Ποιμενάρχη τους. Δε χρειάστηκε πάνω από ένα τηλέφωνο για να κλείσει το ραντεβού και να δώσει από κοντά την ευλογία του στο Γιώργο, στην Κατερίνα, στη μικρή Παναγιώτα και φυσικά στον «μικρό ήρωα», τον «ασθενή 0» της Φθιώτιδος τον οποίο θα τον ξανασυναντήσει στη βάφτισή του τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η συνάντηση κράτησε πάνω από μισή ώρα και ο Σεβασμιώτατος τους αποκάλυψε ότι προσεύχονταν για κείνους καθημερινά χωρίς να γνωρίζει ότι ανήκουν στο ποίμνιο του πιστεύοντας ότι διέμεναν μόνιμα στην Αθήνα. Βέβαια το ίδιο κάνει και για όσους αδερφούς δοκιμάζονται από την επικίνδυνη ασθένεια, όπου και αν βρίσκονται, από την πρώτη μέρα που αποκαλύφθηκε η διασπορά της στη χώρα μας.

Με πατρικά αισθήματα ο Ποιμενάρχης της Φθιωτικής Εκκλησίας «αγκάλιασε» την οικογένεια Ρετσώνη, προσφέροντάς τους εικόνες του Χριστού και της Παναγίας για να θυμούνται την επίσκεψή τους στην Επισκοπή, ενώ όπως σημειώσαμε πιο πάνω θα προγραμματίσει να βρίσκεται στη Σπερχειάδα τον προσεχή Σεπτέμβρη για τη βάφτιση του μικρού τους γιου.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο