Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος – Ευχαριστίες στην Εκκλησία της Ελλάδος για τη στήριξη


Τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος με αφορμή την επίσκεψη του στην  Ελλάδα επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο κ.κ. Ιερώνυμο θέλοντας να τον ευχαριστήσει για τη διαρκή στήριξη που παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου. “Με μεγάλη ευγνωμοσύνη ευχαριστούμε την Ελλάδα, την Αποστολική Εκκλησία της Ελλάδος και πάνω από όλα τον σεμνό και δυνατό συμπαραστάτη μας Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο“, τόνισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε επίσης, η πανδημία του κορωνοϊού τόσο για την εικόνα που παρουσιάζει στη χώρα μας όσο και στην Αφρική, με τον Πατριάρχη Θεόδωρο να σημειώνει ότι σε πολλές περιοχές της Μαύρης Ηπείρου η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη με τους θανάτους να αυξάνονται διαρκώς.

Αναφορά έγινε ακόμη και στον Απόδημο Ελληνισμό ο οποίος αποτελεί δυναμικό κύτταρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με τον Μακαριώτατο κ.κ. Θεόδωρο να περιγράφει στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο το πρόσφατο ταξίδι του στη Νότιο Αφρική όπου είχε τύχει θερμής υποδοχής.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη και τόνισε πως «είναι πολλά εκείνα τα οποία μας συνδέουν, αλλά κυρίως η ιεραποστολή, η προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες που έχει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «οι σχέσεις είναι αδελφικές και όποτε υπάρχουν τέτοιες σχέσεις υπάρχει και συνεργασία καλή και καρπός πολύς».

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας συνοδευόταν από τον Εκπρόσωπο του Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο.

Visits: 18


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο