Τι θα γίνει με τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου


Εγκύκλιο προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας με την οποία καλεί τις Αρχές αλλά και τους Πολίτες να αναρτήσουν σε όλες τις Υπηρεσίες και στα μπαλκόνια των κατοικιών τους την Ελληνική Σημαία, έστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι επιβεβλημένο, ιδιαίτερα εφέτος που οι συνθήκες με τα μέτρα για τον Κορωνοϊό, ματαίωσαν τις Παρελάσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος στην Εγκύκλιο που εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του Κορωνοϊού COVID–19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ Α’ 55/11.03.2020), υπενθυμίζει ότι στο άρθρο 20 προβλέπεται η ματαίωση των Στρατιωτικών Παρελάσεων και των Παρελάσεων της Σπουδάζουσας και Μαθητιώσας Νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των Παρελάσεων στο πλαίσιο Εορτασμού Τοπικών Επετείων Απελευθέρωσης Πόλεων, μέχρι τις 12.04.2020.

Επιπρόσθετα υπενθυμίζει ότι, με την από 2867/Υ1/16.03.2020 ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (Β΄872), δεν θα τελεστούν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, για προληπτικούς λόγους Δημόσιας Υγείας.

Για τους ίδιους λόγους, δεν θα πραγματοποιηθούν Καταθέσεις Στεφάνων και λοιπές Εορταστικές Εκδηλώσεις.

Κατ’ εξαίρεση, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση Στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτου, με μέριμνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Και καταλήγει: «Επισημαίνεται ότι η ματαίωση Παρελάσεων, Δοξολογίας και Καταθέσεως Στεφάνων για επιτακτικούς λόγους Δημόσιας Υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους Ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες, τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τους Πολίτες να αναρτήσουν την Ελληνική Σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα».

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο