Τη Μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου θα Γιορτάσει και φέτος η Εκκλησία της Ελλάδος


Την Kυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της Πόλεως των Αθηνών, στις 7.00 μ.μ., θα Τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός.

Τη Μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος θα Γιορτάσει και φέτος η Εκκλησία με την δέουσα λαμπρότητα.

Την Kυριακή, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της Πόλεως των Αθηνών, στις 7.00 μ.μ., θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Συνοδικού Μητροπολίτου Μηθύμνης κ.κ. Χρυσοστόμου. Στον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραπίων Μιχαλάκης, Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης, την ίδια ημέρα και ώρα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα Χοροστατήσει ως Εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, επ’ ευκαιρία των Εορταστικών Εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «ΙΔ’ Κορίνθου Παύλεια 2020».

Το πρωί της Εορτής, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωρεών κ. Φιλοθέου και Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Κατά την Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 7.00, στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των Αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του Κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα Τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου.

Κατά τον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ομοίως θα εορτάσουν και οι κατά Τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, και κυρίως εκείνες εκ της Περιοχής των οποίων διέβη και Κήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ο Ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο