Την πόρτα της ΕΡΤ για πρώτη φορά πέρασε Αρχιεπίσκοπος του Παλαιού Ημερολογίου


Σεισμός στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας προκάλεσε η συνέντευξη στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ του Αρχιεπισκόπου Παρθενίου του παλαιού ημερολογίου. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που εκπρόσωπος της παράταξης των παλαιοημερολογιτών πέρασε το κατώφλι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και μίλησε για όλους και για όλα. Για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για τις υπόλοιπες παρατάξεις του παλαιού ημερολογίου. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Παρθένιος ανέφερε το βαθύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιερείς του παλαιού ημερολογίου, που τους αναγνωρίζονται κανονικά από το Ελληνικό Κράτος όλα τα Μυστήρια που τελούν, ενώ την ίδια στιγμή η Ελλαδική Εκκλησία αρνείται πεισματικά εδώ και χρόνια να τους αναγνωρίσει ως ιερείς, καλώντας άμεσα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε διάλογο με τις παρατάξεις του παλαιού ημερολογίου.

Παράλληλα, έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα να επιλυθεί άμεσα του θέματος που αντιμετωπίζουν οι ιερείς του παλαιού ημερολογίου αφού δεν αναγνωρίζονται ως κρατικοί λειτουργοί όπως γίνεται με τους ιερείς του νέου ημερολογίου και δεν έχουν καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τα έσοδα του βιβλίου ‘Ευφρανας ημας Κυριε’ από τις εκδόσεις Περίπλους, θα διατεθούν όλα για καλό σκοπό, για την εύρεση οικοπέδου και ανέγερση Ιερού Ναού αφιερωμένο στον Άγιο Παρθένιο επίσκοπο Λαμψάκου, προστάτη των καρκινοπαθών. Τον Μακαριώτατο θα τον βρείτε στο facebook ‘Παρθένιος Βεζυρέας’.

Πηγή: http://sitemou.com/news/greece/?p=17004

Visits: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο