Τελικά Άγιε Κυθήρων και Άντικυθήρων τι άλλο έχετε να μας πείτε;


Του Πατρός Θεοφάνους

“Ουκ ηβουλήθη συνιέναι” Σεβασμιώτατε Άγιε Μητροπολίτα Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και επανήλθατε με νέο κείμενο, εμμένων φυσικά σε όσα έχατε ήδη δημόσια καταθέσει. Δικαίωμά του να εμμένετε, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το λέει κάθε δυο ή τρεις μέρες… Μήπως νομίζετε ότι δεν καταλάβαμε τι εννοεί και τι επιδιώκει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του; Το έχουμε καταλάβει πολύ καλά.

Αλλά αφού ο ίδιος μας έχετε διαβεβααιώσει στο τελευταίο του κείμενο ότι σέβεσται “τό πρόσωπο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου καί τόν θεσμό τοῦ Οἰκουμενικοῦ μας Πατριαρχείου”, μήπως μετανιώσατε; Ας του ευχηθούμε να του δίδει ο Θεός κατά την καρδίαν του και τις καλές του προθέσεις.

Πάντως, ο σωστός Επίσκοπος, ναι μεν λέγει την άποψή του, αλλά στο τέλος κάνει ΥΠΑΚΟΗ στη Σύνοδό του και δεν θεωρεί τον εαυτόν του ότι κατέχει το πλήρωμα της αλήθειας, ενώ όλοι οι άλλοι σφάλλουν! Στην Εκκλησία της Ελλάδος όλοι οι Επίσκοποι Μνημονεύουν την Ιερά Σύνοδο ως Ορθοτομούσα τον λόγον της αληθείας. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ένας μεμονωμένος Επίσκοπος της Θυγατρός Εκκλησίας ότι αυτός και μόνο ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας απέναντι στη Σύνοδό του! Αυτό είναι η αρχή όλων των Αιρέσεων. Όλοι οι Αιρεσιάρχες έτσι ξεκίνησαν, θέτοντας τον εαυτόν τους υπεράνω της Εκκλησίας.

Στο διά ταύτα και για τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ και για κάθε άλλο που τυχόν συμφωνεί με τις θέσεις του: Αν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποδεχθεί τις Απόψεις τους έχει καλώς. Διαφορετικά οφείλουν άπαντες να διαβεβαιώσουν έργω και λόγω το πλήρωμα της Εκκλησίας ότι θα κάνουν ΥΠΑΚΟΗ στην Εκκλησία και δεν θα καταστούν, έστω και με… καλές προθέσεις ή εξ αφελείας, όργανα διχασμού και ταραχής μέσα στο Ιερό Σώμα της Εκκλησίας.

Διαφορετικά, όσες “ὀφειλόμενες ἐξηγήσεις” και αν δημοσιεύσουν, η συνείδησή τους, “ης ουδέν εν κόσμω βιαιότερον”, κατά τον Άγιο Ανδρέα Κρήτης, δεν πρόκειται να αναπαυθεί…

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο